KØB PLUS!

Liverpool og Suarez snydt

Liverpool og Everton spillede frisk til, da holdene spillede uafgjort i en eksplosiv derby-kamp, som endte med en skandaløs fejlkendelse, da Luis Suarez fik annulleret sejrsmålet i overtiden.

For Liverpool og Everton-fans har det været en nervepirrende oplevelse - for den neutrale fodboldfan en sand fornøjelse.

Søndagens Merseyside-derby havde simpelthen det hele - undtaget en vinder. 

Liverpool kom bedst fra start, og specielt Luis Suarez så ud til at være tændt oven på David Moyes udtalelser op til kampen, hvor han beskyldte Suarez for at filme for meget. Den kontroversielle uruguayaner gav dog svar på tiltale, da Leighton Baines efter 13 minutter rettede hans afslutning af - og sendte den i mål til Liverpool-føring. Det fik Suarez til at løbe ud til David Moyes, hvor han kastede sig ned foran ham og 'filmede' som fejring.

Og der skulle ikke gå længe, før Suarez igen gjorde sig bemærket. Denne gang blev han nemlig selv noteret for scoringen, da Steven Gerrard med et frispark i højre side af banen fandt en helt fri Luis Suarez i feltet, som nemt kunne sætte panden på og øge til 2-0 i det 20. minut.

Scoringen vækkede for alvor Everton, der stormede frem af banen i et forsøg på at mindske skaden. Satsningen betalte sig allerede minuttet efter Liverpools 2-0-scoring, da en Liverpool-clearing på et indlæg fandt Leon Osman godt fem meter uden for feltet. Han sparkede til bolden første gang - og bankede bolden i mål til 1-2.

Målet rystede Liverpool, der sejlede rundt i de efterfølgende minutter, mens Everton angreb ufortrødent. Alligevel var Suarez ved at gøre det 1-3, da han sendte et giftigt langskud af sted efter godt 25 minutter, og oppe i den anden ende kunne Fellaini have udlignet to minutter senere, men bolden løb fra ham, da han kom fri igennem i feltet.

Fellaini gjorde dog skaden god igen, da han otte minutter senere fandt Steven Naismith med et indlæg fra venstre side af banen, og da den skotske angriber satte foden på, var udligningen en kendsgerning: 2-2 efter blot 35 minutters spil.

Resten af halvlegen sad Everton på, og glemt var Liverpools fremragende start på kampen. Hjemmeholdet forsøgte ihærdigt at komme foran, men måtte gå til pause ved stillingen 2-2 efter en dybt underholdende første halvleg.

Efter pause-teen var det igen Liverpool, der kom bedst ud af starthullerne. Suarez så farlig ud med et par sporadiske afslutninger, men det var unge Raheem Sterling, som kunne have vendt kampbilledet igen, da han i kampens 49. minut kom alene med Tim Howard i Everton-feltet, men total-kiksede afslutningen, der ikke ramte målet.

Og præcist som i første halvleg fortsatte den åbne slagudveksling. Få øjeblikke efter Sterlings afbrænder var bolden således oppe omkring Liverpools felt, hvor hjemmeholdets Jelavic fik pareret en god afslutning væk af Brad Jones i Liverpool-buret.

Herfra fik Everton stille og roligt overtaget i kampen, og både Fellaini, Leon Osman og Jelavic kunne have gjort det 3-2, men Liverpool hang på og var fortsat farlige på deres omstillinger, hvor specielt Sterling og Suarez var evigt farlige. 

Efter godt 71 minutters spil opstod en af de situationer, som uden tvivl vil blive et stort samtaleemne i det engelske i den kommende uge. Suarez jagtede en løs bold oppe omkring Evertons felt, da han pludseligt og helt uprovokeret trådte Everton-forsvareren Sylvain Distin på læggen. Et meget grimt frispark, som nemt kunne have givet et direkte rødt kort, men Suarez slap - til stor utilfredshed for hjemmeholdets fans - med gult.

Resten af kampen forløb med sporadiske chancer til begge hold, men ingen af dem blev rigtig farlige. Liverpool kom bedre med i kampen, og med en solid defensiv indsats af blandt andre Daniel Agger red udeholdet stormen af, når Everton havde optræk til tungt pres.

Lige som kampen var ved at blive fløjtet af, fik Luis Suarez scoret sejrsmålet - troede han - og nok også resten af tilskuerne på stadion. Men pludselig hejste linjedommeren flaget i en noget nær skandaløs offside-dom, der frarøvede Liverpool de tre point.

Læs også: