Manchester United - med Anders Lindegaard på mål - slog Reading 4-3 i en kamp, der går over i historien.

- De er begge dygtige målmænd. Lige nu går jeg med Anders Lindegaard, fordi han ikke skuffer mig.

Alex Fergusons ord gav Anders Lindegaard en noget nær perfekt optakt til lørdagens sene Premier League-kamp mod Readings oprykkere.

Men blot 23 minutter inde i opgøret, havde Manchester Uniteds danske målmand en lidt anderledes smag i munden. Her havde en til tider usikker Lindegaard lukket tre mål ind i en kamp der udviklede sig både uventet og opsigtsvækkende.

Lindegaard, der for femte gang i træk var valgt på bekostning af spanske David De Gea, havde travlt med at hente bolden ud af nettet . Men det samme havde hans målmandskollega i den modsatte ende, Readings Adam Federici.

I alt fik tilskuere og tv-seere eventyrlige syv scoringer i løbet af kampens første 34 minutter.

Reading og Hal Robson-Kanu åbnede scoringen allerede efter otte minutter, men kort efter udlignede Anderson. To gange Wayne Rooney, Adam Le Fondre og Sean Morrison gjorde det til 3-3, inden Premier League-topscorer Robin van Persie scorede det sidste mål i en vanvittig 1. halvleg, der slog flere rekorder. Deriblandt rekorden for flest scorede mål før pausen.

Lindegaard kunne på ingen måde lastes for den første scoring, men de to næste kom efter hjørnespark, hvor danskeren havde problemer med herredømmet i sit felt.

Som det ofte sker, blev 2. halvleg lidt af en ørkenvandring sat i forhold til de første 45 minutter. Mål kom der ingen af, og store prøver blev Anders Lindegaard heller ikke sat på. Først i overtiden kom målmanden lidt i aktion.

Spørgsmålet er, om danskerens præstation rokker ved den position som førstekeeper, han fik overrakt af Alex Ferguson inden kampen.

- Anders har gjort det godt. Vi er lige nu inde i en periode, hvor der ikke er grund til at udelade Anders på grund af hans form. Det håber jeg, at David forstår. Jeg kunne sagtens have skiftet i onsdags (mod West Ham, red.), men Anders har ikke gjort noget forkert, lød det inden startfløjtet fra United-manageren.

Med tanke på hvor tæt målmandskampen mellem Lindegaard og De Gea er, kan det standpunkt have ændret sig efter kampen i Reading, der sluttede med en Manchester United-sejr på 4-3.

Det foreløbige svar kan komme i den ubetydelige Champions League-kamp mod rumænske Cluj på onsdag.