KØB PLUS!

Lerby: Højbjerg lærer af Bayern-stjerner

Søren Lerby glæder sig over Pierre Emile Højbergs udtagelse til Bayern Münchens træningslejr i januar.

17-årige Højbjerg, der så sent som i sommer skiftede Brøndby ud med glamouren på Säbener Strasse, rykker for en kort bemærkning fra Bayern Münchens reservehold til førsteholdet hos de tyske rekordmestre.

2. januar rejser det danske stortalent med Arjen Robben, Mario Gomez og de øvrige superstjerner på træningslejr i Qatar.

- At træne med de allerbedste giver Pierre Emile et indblik i, på hvilke områder han er godt med, og hvor han stadig skal forbedre sig. Det kan han måle, når han træner med nogle af de absolut bedste spillere i Europa. På den måde giver sådan en tur en anerkendelse af, hvad det egentlig er, han er i gang med at lave, siger Pierre Emile Højbjergs agent, den tidligere landsholds- og Bayern-spiller Søren Lerby til sporten.dk.

Den danske midtbanespiller er en af blot fire unge spillere, som Bayern Münchens cheftræner, Jupp Heynckes, har valgt at tage med på den ugelange træningslejr til ørkenstaten. Og netop billettten til Qatar kan vise sig at blive guld værd for Pierre Emile Højbjerg.

- Det, han kan lære ved at træne med de her spillere, kan han ikke lære andre steder. Derfor er det flot i den alder allerede at have nået det mål, det er at komme med på den her træningslejr, forklarer Søren Lerby.

Hans unge klient har gennem efteråret trænet med stjernerne på førsteholdet mange gange, men en hel uge i træk, hvor kollegerne på midtbanen blandt andet hedder Toni Kroos, Javi Martinez og Bastian Schweinsteiger bliver alligevel en anderledes og ikke mindst udmattende oplevelse for den tidligere Brøndby-spiller.

- Det bliver kanonhårdt. Bayern har en hård forberedelse i et tempo, Pierre Emile ikke er vant til at spille i. Men han har prøvet det før, og jo mere han prøver af det her, jo bedre er det for ham, lyder det fra Søren Lerby.

Læs også: