KØB PLUS!

Legende: Lindegaard ikke god nok

Målmands-legenden Gordon Banks langer ud efter Anders Lindegaard og David de Geas niveau i Manchester United

Den engelske målmands-legende Gordon Banks, der spillede 73 landskampe for England, har travlt med at skyde med skarpe holdninger i retning af målmandssituationen i England og Premier League.

Banks har udtrykt bekymring omkring Joe Harts manglende konkurrence på det engelske landshold og i Manchester City, og nu er turen så kommet til niveauet hos Manchester Untited-keeperne - danske Anders Lindegaard og spanske David de Gea.

- Jeg er ikke sikker på de to målmænd i United - slet ikke. Alex Ferguson kunne have fået en bedre målmand end dem begge, siger Gordon Banks, der ikke tvivler på, at Ferguson gerne ville have haft fingre i Joe Hart.

- Jeg er sikker på, at han (Ferguson, red.) ønskede at få fat på Joe, der klart er den bedste engelske målmand og kan blive den bedste i verden. Han laver fantastiske redninger for Manchester City, mens knægtene i United, ligner nogen, der lukker vigtige mål ind, lyder det fra Gordon Banks, der ser de samme svagheder ved både Lindegaard og De Gea.

- Hvis du har en pålidelig målmand, gør det alting meget nemmere for forsvars-kæden. I min tid byggede manageren altid holdet op ud fra en stærk defensiv.

- Men når jeg ser knægtene spille for United, ser de ikke 100 procent sikre ud, når det kommer til både indlæg og afleveringer i dybden.

- De Gea er en god skud-stopper, men når der kommer indlæg og bolde i dybden, er han nogle gange helt væk. Angriberne kommer til bolden før ham, og det er fejl, der let kan føre til mål. Og selvfølgelig vil ethvert hold forsøge at udnytte en svaghed som den, siger Gordon Banks.

Efter at have været inde som førstemålmand i Manchester United, må Anders Lindegaard nu igen affinde sig med, at det bliver De Gea, der kommer til at vogte målet - da den danske landsholdskeeper er sat ud med en skade, der også holder ham ude af de kommende VM-kvalifikationskampe mod Bulgarien og Italien.

tipsbladet.dk

Læs også: