KØB PLUS!

Laursen: Inter ryger ud

Kriseramte Inter er pisket til samlet sejr over Marseille

Blot ét enkelt point i de seneste fem kampe har gjort sædet glødende under Inter-træner Claudio Ranieri. Kun en samlet sejr over franske Olympique Marseille ser ud til at redde italierens job.

Det er under to år siden, at en vis José Mourinho førte Inter til sejr i den italienske Serie A, pokalturneringen og ikke mindst Champions League. Efterfølgende skiftede ’the special one’ til Real Madrid, og siden startede en deroute, der indtil videre har ført til fire trænerfyringer i Inter.

Hvis ikke Inter over to kampe besejrer den franske traditionsklub, så kan Claudio Ranieri være den femte, der trækker silkesnoren. For med 14 point op til bysbørnene fra Milan i toppen af Serie A, samt nederlag til Napoli i pokalturneringen, er Champions League sidste mulighed for tiltrængt succes.

- Hvis de ryger ud til et hold som Marseille, så tror jeg ikke, at Inter ser en fremtid i Ranieri, vurderer Martin Laursen, fodboldekspert på TV2 Sport, til sporten.dk
.
Forrige weekend blev det til et pinligt nederlag på hjemmebane mod bundholdet Novara, mens krisen søndag kulminerede med et ydmygende 0-3-nederlag til upåagtede Bologna.

Siden er kritikken haglet ned over de 18-dobbelte mestre. ’Inter går til grunde’, skrev den italienske avis Gazzetta Dello Sport og fremhævede, at klubpræsidenten Massimo Moratti forlod kampen i protest. Samtidig har klubbens fans offentligt udtrykt ønske om at få José Mourinho tilbage til Milano.

Claudio Ranieri erkender da også, at klubben er i problemer.

- Vi må være ærlige og sige, at vi ikke har en god sæson, siger han til klubbens hjemmeside.
 
- Nu møder vi Marseille velvidende, at vi kan komme tilbage og afslutte sæsonen på den bedst mulige måde. Vi er nødt til at reagere i modgang.

Men det er langt fra sikkert, at den synkende skude bliver hevet mod overfladen i aftenens kamp på det berygtede Stade Velodrome. Marseille har ikke tabt en kamp siden d. 23. november sidste år, og klubbens træner, det tidligere Juventus-ikon Didier Deschamps, vil være opsat på, at det ikke bliver Inter, der ødelægger den statistik.

Martin Laursen tvivler da også på samlet Inter-sejr. Inter har ikke scoret i 270 minutter, mens de har indkasseret 12 mål i de sidste fire kampe.

- De scorer ikke særlig mange mål og laver ekstreme forsvarsfejl. Jeg tror, de ryger ud, lyder vurderingen fra Martin Laursen, der mener, at italienerne har brug for ro på de indre linjer.

- Det er det sædvanlige med Inter. De skifter for hurtigt trænere. Der kommer aldrig en kontinuitet og stabilitet, som spillerne har brug for, siger han.

Læs også: