KØB PLUS!

Laudrups London-lykke ødelagt

Belgiske Jan Vertonghen sikrede Tottenham en smal sejr over Michael Laudrups Swansea.

Michael Laudrups mandskab har haft succes, når spillerbussen er kørt af motorvej M4 mod London i denne sæson. Både Arsenal og Queens Park Rangers har lagt sig ned mod Swansea, men i dag sluttede walisernes succesfulde flirt med den engelske hovedstad, da Tottenham vandt 1-0 hjemme på White Hart Lane. 

 Det direkte, men alligevel boldbesiddende Laudrup'ske spil var lagt på hylden og erstattet af heroisk forsvarsspil i en 1. halvleg, hvor Swansea til tider var presset i bund. Men trods et hårdt pres formåede Tottenham ikke at drage fordel af spilovertaget til at overliste Michael Laudrups tyske vikarkeeper Gerhard Tremmel. London-klubben havde adskillige muligheder, men skarpheden hos Emanuel Adebayor og hans offensive kolleger var svært at få øje på.

I den modsatte ende lå Swanseas Premier League-topscorer, Michu, konstant på lur, men han fik ikke meget at arbejde med. Når bolden en sjælden gang imellem nåede spanieren, var der dog fare på færde. Det var dog holdkammeraten Jonathan De Guzman, der fik første reelle Swansea-mulighed, da han fem minutter før pausen bankede bolden snert fordi Tottenham-målet fra kort afstand.

2. halvleg var knap sparket i gang, før Laudrups mænd kom endnu nærmere et føringsmål. Klejne Nathan Dyer fik chancen med hovedet få meter fra mål, men kantspilleren fik ikke det nødvendige træf på sit hovedstød.

I stedet overtog Tottenham igen initiativet - dog ikke i så høj grad som i 1. halvleg. Adebayor var nærgående, men det var først da den belgiske forsvarsspiller Jan Vertonghen et kvarter før tid dukkede op i feltet som en trold fra en æske, Tottenham gav Swansea dødsstødet. Vertonghen sparkede intuitivt til en nedfaldsbold, og pludselig var Laudrups tropper fortjent bagud.

De følgende minutter var et fysisk slag, som Tottenham klarede sig bedst igennem. Jermain Defoe burde have scoret til 2-0 kort før tid, men en stærk Gerhard Tremmel forhindrede et større nederlag. Forhindre Tottenham i at snuppe en fortjent sejr, kunne tyskeren dog ikke.

Nederlaget, der er Swanseas andet i træk i Premier League, fastholder Laudrups klub midt i rækken på en tiendeplads. Tottenham tager til gengæld et skridt frem. London-klubben rykker forbi Everton og overtager fjerdepladsen á point med Chelsea.

Læs også: