KØB PLUS!

Laudrup klar til angreb i weekenden

Der venter Michael Laudrup og Swansea en stor opgave i den kommende Premier League-runde

Lørdag gæster danskerens hold Newcastle på mægtige St. James’ Park. Her venter 52.000 brølende ’Geordies’ på et af ligaens mest fanatiske stadions.

En heksekedel, der bliver mere end bare en svær udebaneopgave. Newcastle og Swansea ligger nummer 10 og 11 i tabellen med blot et points afstand, og kampen kan give et kraftigt fingerpeg om, hvorvidt Michael Laudrups tropper skal orientere sig op eller ned ad i tabellen.

For mødet med Newcastle er den første af fire vanskelige kampe i træk for Swansea.

Forude venter Liverpool, højtflyvende West Bromwich og Arsenal, så Michael Laudrup går til opgaven i Newcastle med planer om point. Swansea blæser til angreb.

- Der er en antagelse om, at hvis man kommer under pres, så er det bedst at spille med en ekstra defensiv spiller på midtbanen. Jeg ser anderledes på det. Man kan forsvare sig ved at gå til angreb og spille med en ekstra offensiv spiller, siger Michael Laudrup til The Evening Post.

Den fremgangsmåde sikrede Swansea det ene point ude mod Southampton efter en kamp, hvor hjemmeholdet lagde solidt tryk på ’the Swans’, men en offensiv satsning i slutfasen gav gevinst og uafgjort.

Nu skal Michael Laudrup afgøre, om han vil holde fast i den mere offensive fremgangsmåde, for sikkert er det, at han kommer til at ryste posen med spillernavne. Swanseas sydkoreanske talisman Ki Sung-Yeung misser kampen med en skade.

- Jeg har nogle ting at tænke over. Vi ved, Ki ikke bliver klar, så vi har nogle overvejelser, vi skal gøre os. Skal vi prøve med en ekstra angriber fra start, eller skal vi rokere lidt på midtbanen? Vi så mod Southampton, at selv med tre mand på den centrale midtbane, så kom vi under pres, så det er ikke nødvendigvis løsningen.

Det volder ikke mindst Michael Laudrup hovedbrud at sidste sæsons topscorer for Swansea, Danny Graham, blot har fundet vej til nettet en enkelt gang. Sidste sæson scorede angriberen 12 gange, men måltørken har sendt ham ud på bænken, og han er blot en af flere muligheder.

- Vi kan prøve Danny, men Itay Schechter er også en mulighed. Han gjorde det godt med sine indhop mod Chelsea og Southampton, siger Laudrup.

Swansea har kun vundet en gang på udebane i denne sæson. I premiererunden, hvor Queens Park Rangers blev nedsablet med 5-0.