KØB PLUS!

Laudrup før Chelsea: Udebane, ja tak

Det er til Swansea og Michael Laudrups fordel, at den første semifinale i Capital One Cup'en bliver spillet på Chelseas Stamford Bridge

Onsdag aften tørner Michael Laudrups Swansea sammen med Chelsea i den lille pokalturnering, Capital One Cup'en. Den lille klub fra Wales har under Laudrups ledelse slået sig helt igennem til semifinalen.

Med modstandere som Demba Ba, Juan Mata, Eden Hazard og Frank Lampard på den anden side af banen kan det være svært at finde fordele. Alligevel glæder 'svanernes' danske manager sig over, at den første kamp bliver spillet i London.

- Jeg har altid foretrukket at spille ude først i denne slags kampe. Jeg har prøvet begge dele, både som spiller og som træner, og hvis jeg kunne vælge, ville jeg altid spille udekampen først, siger Michael Laudrup på et pressemøde hjemme på Liberty Stadium i Wales.

Swansea har aldrig før været så langt i Capital One Cup'en, selv om de dog kan prale af en semifinaleplads i FA Cuppen tilbage i 1964. Michael Laudrup satser på at slippe fra Stamford Bridge med et uafgjort resultat, så de med hjemmepublikum i ryggen kan fighte sig frem til en samlet sejr.

- Det er svært at spille en kamp, når man ved, at der inden længe venter en tilsvarende kamp. Men vi ved, at det er vigtigt at få et resultat, så vi kan spille returkampen hjemme foran vore fans med mulighed for at gå videre, siger Michael Laudrup.

Swansea har gode resultater mod Chelsea hjemme i Wales, hvor klubben to gange har spillet 1-1 i Premier League. På Stamford Bridge i London, hvor den kun har været en gang foreløbig, ser statistikken knap så godt ud. Gentager resultatet sig, et nederlag på 4-1, er Swansea færdige i turneringen, erkender han.

- Det bliver svært, det ved vi. At slå Chelsea i en kamp er svært, over to kampe bliver det endnu mere svært.

- Men vi bliver nødt til at prøve, og det vil vi gøre. Jeg håber, at den selvtillid, vi har fået i løbet af de seneste uger, vil hjæpe os.

- Som en lille klub er vi ikke vant til at kæmpe med om trofæerne, så at være så tæt på en finale som nu, er fantastisk.

Swansea kan kun begræde uheldet i lodtrækningen. I den anden semifinale mødes Aston Villa og Bradford. Hvis Chelsea ender i finalen - og samtidig får adgang til Champions Leagu -, tilfalder pladsen i Europa League den anden finalist. Uanset om Chelsea taber eller vinder Capital One Cup-finalen. En vej Michael Laudrups tropper altså er afskåret fra at benytte.

- Det er ikke en almindelig kamp, men derimod kun en slags første halvleg. Anden halvleg skal vi spille her på hjemmebanen om et par uger, slår Laudrup fast.

Søndag spillede Swansea uafgjort med Arsenal i den 'store' pokalturnering, FA Cup'en. Her venter endnu et returopgør. Samtidig fortsætter Premier League ufortøvet. Et heftigt kampprogram, der kan betyde hele ni kampe på kun en måned for de trængte Swansea-tropper.

Derfor afviser Michael Laudrup at bruge kræfter på alt andet end de forestående kampe. Det gælder også spekulationer om klubskifter for den ene eller den anden spiller, understreger Laudrup, der kun vil tale om Chelsea-kampen.

- Der kommer ikke kommentarer om hverken Danny Graham (angriber, red.) eller nogen anden, fordi det vigtigste er kampen. Det er stort for klubben, for spillerne og for alle os andre, og det er det ene budskab, vi gerne vil sende.