KØB PLUS!

Laudrup færdig med skøre klubchefer

Inden næste trænerjob skal Michael Laudrup lave grundig research på chefgangen. For han har fået nok af egenrådige præsidenter.

Michael Laudrup vil se sig godt for, inden han siger ja til sit næste trænerjob. For det skal være slut med at være ansat under klubpræsidenter, der er egenrådige og/eller inkompetente. Ligesom kulturkløfter skal undgås.

Det er Laudrups lære efter mere eller mindre mislykkede ophold som træner i de spanske klubber, Getafe og Mallorca, samt russiske Spartak Moskva.

I et interview om ledelse i Børsen fortæller Michael Laudrup om sit trænerjob i Rusland, at hans problem blev, at han kom til en kultur, han ikke havde sat sig nok ind i.

- Jeg vil gerne behandle folk godt. Det er mennesker, ikke maskiner. Det kunne man ikke gøre i Rusland, fortæller Michael Laudrup i Børsen.

I Getafe var det en præsident, der meldte ud, at det var ham, der købte og solgte spillere, der fik Laudrup til at stoppe. Og i Mallorca gik det galt i forholdet til ledelsen på det menneskelige område.

- Jeg troede, jeg skulle arbejde med mennesker, der havde været inde i fodbold i lang tid. Aldrig havde jeg taget så meget fejl, desværre. Det var en kæmpe skuffelse på det menneskelige plan, siger Michael Laudrup.

Tre udlandsophold med problemer i forhold til klubledelsen. Det skal ikke ske igen, hvis det står til Michael Laudrup.

- Nummer et er, at næste gang er jeg lidt ligeglad, hvem jeg skal arbejde med, men jeg skal undersøge, hvem jeg skal arbejde under. Det vil jeg gøre, for jeg gider ikke disse oplevelser en gang til, fastslår Michael Laudrup i Børsen.

I øjeblikket er han er særdeles varmt navn i forbindelse med det ledige manager-job i walisiske Swansea. Her må man formode, at Laudrup er godt i gang med at undersøge, hvem han i så fald kommer til at skulle stå til ansvar overfor, hvis han ender med at sige ja til jobbet.

Læs også: