KØB PLUS!

Laudrup færdig i FA Cup'en

Michael Laudrup og Swansea er ude af den største pokalturnering med fortjent 0-1 nederlag til Arsenal

Træerne vokser alligevel ikke ind i himlen for Michael Laudrup.

Onsdag aften røg Laudrup og Swansea ud af FA Cup’ens tredje runde med et 0-1 nederlag til Arsenal på Emirates. Men det var en kamp, hvor Arsenal trods chancer på stribe måtte helt frem til 87. minut, før de endelig fik hul på bylden.

Det var den lokale helt Jack Wilshire, der kanonerede bolden i mål, da Arsenal havde allermest brug for det, efter en kamp hvor Swanseas mål til tider virkede forhekset. Med udsigten til en opslidende gang forlænget spilletid og eventuelt et lotteri af en straffesparkskonkurrence var det derfor en kæmpe forløsning, at London-holdet hev sejren hjem.

Første kamp mellem holdene i FA Cup’en sluttede 2-2 efter to Swansea-føringer, hvor Arsenal først til allersidst fik fremtvunget en omkamp. Swansea havde før kampen ikke tabt i syv kampe i træk og red på en succesbølge i både Premier League og såmænd også i Liga Cup’en, hvor Swansea efter den første semifinale mod Chelsea har en 2-0 føring.

Swansea har i denne sæson haft taget på Arsenal med to sejre og en uafgjort, og derfor var Arsenal ekstra opsatte på at knække Michael Laudrups »svaner«. Arsenal kom i stærkeste opstilling ovenpå endnu en skuffelse i ligaen med 0-2 nederlaget til Manchester City i weekenden. Lidt anderledes tilgang havde Laudrup til kampen med fem ændringer i forhold til sidste kamp, og topscorer Michu startede på bænken.

Givetvis ud fra den filosofi, at Swansea er nødt til at prioritere kræfterne i en hård periode med kampe hver tredje dag. I Liga Cup’en er der trods alt større chance for at nå finalen og vinde et trofæ, mens alle point i Premier League også er vigtige.

Men det betød ikke, at Swansea lagde sig ned. Udeholdet kæmpede, når Arsenal kom buldrende, og især Swanseas hollandske keeper Michel Vorm havde stor andel i at holde nullet så langt inde i kampen. Han havde adskillige vilde redninger inde på stregen, og Arsene Wenger sad flere gange måbende over sit holds evne til at brænde selv de største chancer.

Theo Walcott var i den grad en af Arsenals største syndere med store afbrænder, og efter en times spil skulle han blot sparke den ind, men den blev reddet af en forsvarer på stregen. Men til sidst fik Arsenal den tiltrængte sejr.

Læs også: