KØB PLUS!

Laudrup er imponeret over Premier League

Michael Laudrup sætter ord på sin oplevelse af Premier League

Nytårsdag markerede ikke blot slutningen på et travlt juleprogram og starten på et nyt år, men også enden på Michael Laudrups første halve år i rollen som manager i Premier League.

Et halvt år med stor sportslig succes og nye oplevelser for den danske legende.

Laudrup, der tidligere har været træner i Superligaen, Spanien og Rusland har især bidt mærke i den berømte britiske atmosfære og er imponeret over ligaens professionalisme.

- Stemningen og atmosfæren omkring kampene herovre er meget intens såvel på som udenfor banen, hvilket er fuldstændigt, som jeg havde forventet det, siger Michael Laudrup til sporten.dk og fremhæver ligaens organisation.

- Alt er meget professionelt organiseret. Kampprogrammet er fastsat måneder i forvejen, samtlige managers bliver kontaktet af folk fra forbundet for deres mening om dommer, linjedommere og fjerdedommer i den seneste kamp, siger Swansea-manageren og fortsætter:

- Medierne ved præcist, hvad de må gøre i forhold til managere og spillere, og det bliver respekteret. Man dukker eksempelvis ikke bare tilfældigvis op på træningsbanen, fordi der lige var et enkelt presserende spørgsmål, som skulle stilles, fortæller Laudrup.

Med den resultatmæssigt skuffende 2-2-kamp mod Aston Villa nytårsdag fik Michael Laudrup og hans tropper bundet sløjfe på jule og nytårsprogrammet, hvor det lykkedes at spille de fire ligakampe uden at tabe.

De tre uafgjorte, bl.a. 1-1 mod Manchester United, og den ene sejr har resulteret i en pæn ligaplacering som nummer ni. Men stillingen kigger Laudrup ikke på - endnu.

- Positionen i tabellen er ikke det vigtigste på nuværende tidspunkt, men det er antallet af point derimod. Tabellen kan vi se på, når vi går ind i de sidste ni-ti kampe af turneringen, siger Michael Laudrup, der er godt tilfreds med julehøsten.

Han fremhæver, at Swansea var det eneste mandskab af de hold, man sammenligner sig med, der ikke tabte i julen.

- Hvis vi ser på de 12 hold på vores niveau - hold som West Bromwich, Stoke, West Ham, Norwich, Fulham, Sunderland, Aston Villa, Southampton, Wigan, Reading, QPR samt os selv - så er vi de eneste der ikke tabte i de fire kampe i jul/nytår. Og kun West Bromwich og Sunderland fik seks point, alle andre fik mellem nul og fem point, siger Laudrup.

Derfor er han glad for de seks point, det blev til i julen. Pointene er vigtige, men Laudrup understreger, at psykologien i ikke at tabe er ligeså vigtigt.

- Juleprogrammet blev veloverstået med seks point på kontoen. Pointmæssigt set er der ingen forskel på at tabe to og vinde to kampe i forhold til at vinde én og spille tre uafgjorte, som vi har gjort. Men psykologisk er der stor forskel, siger Laudrup.

Swanseas næste kamp er hjemme i FA Cup’en på søndag mod Arsenal.

Læs også: