Laudrup blev nægtet stjernespiller

Evertons belgiske angriber Romelu Lukaku er ved at udvikle sig til en af europas mest lovende angribere. Brølhamrende stærk og knivskarp foran mål. Og så er han blot 20 år.

Everton lejede i sommer den belgiske landsholdsspiller i Chelsea i de sidste timer af transfervinduet. Inden da havde Michael Laudrup prøvet at få ham til Swansea.

- Vi spurgte ind til ham, men fik at vide, at de (Chelsea.red.) ikke ville leje ham ud. Derfor ringede jeg ikke igen. Det burde jeg nok have gjort, siger Michael Laudrup til Sky Sports forud for søndagens opgør mellem Swansea og Everton.

Chelsea ombestemte sig nemlig i sidste ende, hvorefter den store angriber havnede i den blå del af Liverpool.

Romelu Lukaku har i denne sæson scoret otte gange i Premier League, hvilket rækker til en delt femteplads på topscorerlisten. Dermed har han haft en afgørende fod med i Everton-mandskabets flotte sæson. Med en sejr over Swansea kan de kravle helt op på en imponerende fjerdeplads.

Det vil Michael Laudrup dog gøre alt for at undgå, og han ved bedre end de fleste, hvem det er, Swansea-spillerne skal holde et særligt øje med i søndagens kamp.

- Lukaku er et fantastisk talent. Han er hurtig, kan bruge begge fødder, han er stærk, god i luften og en god kontraspiller. Han har været en kæmpe forstærkning for dem, siger Michael Laudrup, der i stedet for Lukaku endte med at bruge mere end 100 millioner kroner på ivorianeren Wilfried Bony. Han står noteret for fire Premier League-mål i år.

Michael Laudrup har i store dele af sæsonen haft problemer på angrebsposten, da sidste sæsons topscorer og helt store stjerne, Michu, har været hårdt plaget af skader.

Der er vist ingen tvivl om, at Romelu Lukaku i Swansea-trøjen havde gjort managerlivet noget lettere for Michael Laudrup.

Læs også: