KØB PLUS!

Landskamp på niveau med træningssamling

Næstformand i Parken Sport & Entertainment Niels-Christian Holmstrøm mener, at Morten Olsen og landsholdet ville få lige så meget ud af en træningssamling som en venskabslandskamp mod Tyrkiet midt i november.

Det vælter ind med afbud til Morten Olsen forud for venskabslandskampen mod Tyrkiet onsdag aften.

Daniel Agger, William Kvist, Jores Okore, Lars Jacobsen, Andreas Cornelius, Nicklas Pedersen har alle på stribe meldt forfald til Morten Olsen med forskellige begrundelser såsom overanstrengelse, sygdom og småskader.

Alt sammen meget naturligt i følge næstformand i Parkens bestyrelse og tidligere sportsdirektør i FC København, Niels-Christian Holmstrøm. Han vil ikke sige, at venskabskampe - eller testkampe, som de hedder i moderne terminologi - som sådan har udspillet deres rolle, men den aktuelle kamp mod Tyrkiet ligger på et meget dårligt tidspunkt.

- Lige præcis den kamp giver kun et begrænset udbytte. Den ligger på et tidspunkt i sæsonen, hvor spillerne allesammen er hårdt belastede med mange kampe både nationalt og internationalt, vejret begynder at blive halvdårligt og mange spillere har skader. I virkeligheden ville man få lige så meget ud af, at holde en træningssamling for landsholdet, mener Holmstrøm.

Set fra hans skrivebord er det tvivlsomt, hvor meget mere en spiller bliver værd, hvis han bliver udtaget til en af den slags testkampe.

- Med de mange afbud kan man tværtimod risikere at komme ind på et hold, der ikke sammenspillet. Og da fodbold så vidt jeg ved stadig er et holdspil, så kan det blive en kamp, hvor hans værdi ikke ligefrem bliver forbedret.

Holmstrøm tror dog ikke, at spillerne, der har meldt afbud op til denne kamp, har gjort sig den slags overvejelser:

- Det skal jeg ikke kunne sige, det må du spørge de enkelte spillere om. Der har nok været flere afbud end normalt, og hvis du trækkes med nogle småskavanker eller er lidt syg, så er en tur til Tyrkiet heller ikke det allermest smarte, at man kan tænke sig at gøre.

FIFA har besluttet at afskaffe den termin for venskabskampe, der ellers har ligget midt i august, hvor de store ligaer stadig er i fuld gang med forberedelserne til den nye turnering. Men Niels-Christian Holmstrøm forventer ikke, at man vil gøre det samme med den aktuelle november-termin.

- Man kan selvfølgelig stille spørgsmålstegn ved værdien af en venskabskamp i november måned, når den næste kvalifikationskamp først ligger i foråret. Men forbundene vil selvfølgelig gerne afvikle kampe og tjene penge, så jeg tror ikke, at denne termin bliver afskaffet, selvom tilskuerne har fundet ud af, at venskabskampe generelt er kejserens skæg. Jeg tror også, at denne kamp ville have haft svært ved at trække fuldt hus, hvis den var blevet spillet i Danmark - uanset hvor i landet, den så var blevet afviklet.

 

Afstemning

Læs også: