VM er slut, og vi måtte nyde det helt uden noget dansk landshold at trække i klaphatten over. Det skal der laves om på til det kommende EM, og kvalifikationen starter i efteråret med landskampe mod Armenien, Albanien, Portugal og Serbien.

Men Morten Olsen står over for en række spørgsmålstegn på nøglepositioner. For hvad skal der ske med Nicklas Bendtner, skal Daniel Agger være reserve i Liverpool og kan Højbjerg udvikle sig som backup i Bayern München?

BT har sammen med landsholdsassistent Peter Bonde gennemgået situationerne for en række af de landsholdsprofiler, der står over for lidt af en skæbnesommer.

Daniel Agger, 29 år, Liverpool, kontrakt til 2016

Situationen:

Den danske landsholdsanfører er inde og ude af holdet i Liverpool, hvor han i den forgangne sæson var med i 20 af Liverpools 38 Premier League kampe - 16 fra start. Når Mahamadou Sakho og Martin Skrtel er klar, ligner de Brendan Rodgers' foretrukne, og der er allerede rygter om endnu en midterforsvarer på vej. Southamptons Dejan Lovren er nævnt, og det hele peger i retning af, at den danske landsholdsanfører ikke kan se frem til at blive fast mand igen. Daniel Agger har også selv meldt ud, at han ikke vil agere reserve i Liverpool.

Best case:

Daniel Agger er stadig en forsvarsspiller af internationalt format, og derfor er der også stor interesse for Hvidovre-drengen. I Napoli sidder Rafa Benitez og lurer på et indkøb, mens Barcelona for tre måneder siden fik tilbuddet om at købe danskeren, men angiveligt takkede nej. Det optimale for Agger ville være et skifte til en klub, der kan give ham regelmæssig spilletid. Benitez var manden, der hentede og troede på Agger i Liverpool, og det match ville give Agger Serie A-spilletid og mulig Champions League-fodbold.

Worst case:

Daniel Agger har stadig to år tilbage af kontrakten i Liverpool, og derfor kan han ende med at vælge en Liverpool-rolle, hvor Rodgers har andre førsteprioriteter til forsvaret, men er åben for at belønne gode Agger-præstationer med fast spilletid. Det kan samtidig give bagslag og ende med færre kampe end de 16 startpladser i den forgangne sæson.

Peter Bondes håb:

- Det interessante for Daniel er, hvordan Liverpools prioriteter er i forhold til ham. Jeg kender Daniel nok til at vide, at han ikke vil være en lykkelig mand, hvis han skal sidde uden for og kigge på fodbold i Liverpool.

- Daniel skal sammen med manageren og klubben finde ud af, hvad intentionerne er. Man kan ikke garantere nogen en startplads hver gang, men han skal i hvert fald have en formodning om, hvad vej vinden blæser.

Nicklas Bendtner, 26 år, kontraktfri

Situationen:

Den danske landsholdsangriber har brugt en del af sin sommer på ferie på Hawaii og Las Vegas samt som ekspert under VM for DR. Kontrakten med Arsenal er udløbet, og nu skal det være for den danske angriber. En ny klub skal findes, og det skorter ikke på interessen trods bare 28 optrædener de seneste to sæsoner. Frankfurt var længe i spil, men Bendtner takkede nej, og nu er Aston Villa i favoritfeltet til at overtage den 26-årige angriber.

Best case:

Nicklas Bendtner sænker forventningerne om europæisk fodbold og går et step ned. I Hull sidder Steve Bruce på managerposten, og han kender Bendtner fra deres fælles tid i Birmingham i 2006/07, hvor en ung udlejet Bendtner hjalp klubben til Premier League-oprykning. Danskeren scorede 13 mål i 48 kampe og gjorde sit navn brandvarmt som bare 18-årig under Bruce, der stadig ser stort potentiale i den store angriber. Derfor vil han også være blandt favoritterne i Hull-angrebet, der allerede har Nikica Jelavic og Shane Long.

Worst case:

Aston Villa har et klart førstevalg i Christian Benteke, der godt nok er ude i starten af den kommende sæson med en overrevet akillessene, mens Libor Kozak også er blandt manager Paul Lamberts favoritter, når tjekken ikke som nu sidder ude med et brækket ben. Derfor er Bendtner det "billige" alternativ i Aston Villa med sin status som transferfri. Men hvad sker der, når Benteke og Kozak igen er klar? Så kan Bendtner komme i overskud i Lamberts foretrukne opstilling med kun en spidsangriber.

Peter Bondes håb:

- Nicklas skal til en klub, hvor han har en realistisk chance for at få fast spilletid. Selvfølgelig gerne på så højt niveau som muligt. Det vigtigste er, at han kommer i gang igen. Det er rigtig lang tid siden, han har spillet fodbold, så det er vigtigt.

- Vores idé om Nicklas er, at hvis han er fit og spiller regelmæssigt, så kan han være med på højt niveau. Vi ville være kede af det, hvis han dukkede op i den albanske liga, men spilletid er klar førsteprioritet. Min påstand er, at hvis han er topfit, så kan han spille i alle ligaer.

Pierre Emile Højbjerg, 19 år, Bayern München, kontrakt til 2016

Situationen:

Den bare 19-årige midtbanemand har gjort kometkarriere det seneste år, hvor Guardiola har givet Højbjerg spilletid i syv Bundesliga- og to pokalkampe - blandt andet en startplads på højre back i finalen. Morten Olsen gav også debut til Højbjerg i landskampen mod Sverige, hvor der var store roser til den bevægelige midtbanespiller, der gav håb om en stor karriere i den rød/hvide trøje.

Best case:

Bayern München har før med held udlejet de største talenter til andre store Bundesliga-klubber, for så siden enten at hente dem tilbage med succes, som Toni Kroos i Leverkusen og Philipp Lahm i Stuttgart, eller sælge dem videre til andre store klubber, som Emre Can i Leverkusen, der nu er solgt videre til Liverpool. For Pierre Emile Højbjerg ville regelmæssig spilletid i en af de næststørste Bundesliga-klubber give erfaring, og Gladbachs Europa League-deltagere har allerede vist interesse.

Worst case:

Med salget af Toni Kroos kan Højbjerg komme til at være Guardiolas unge backup, der ikke vil brokke sig over kun at få spilletid hist og her. Verdensklassespillere som Thiago, Schweinsteiger og Lahm slår danskeren næppe af, og derfor ligger regelmæssig spilletid ikke lige for. Hvis samtidig Bayern køber Arturo Vidal til midtbanen eller Benatia til forsvaret, så Martinez skubbes tilbage på midtbanen, bliver vejen blot endnu længere for Højbjerg.

Peter Bondes håb:

- Han er seniorspiller nu med landskampe og pokalfinale. Han har bevist, at han er i stand til at spille med, så han har brug for kampe for at tage det næste skridt. Men om det så er 10, 20, 30 eller samtlige kampe, det må klubben og han finde ud af i fællesskab. Bayern har meldt klart ud, at de tror på ham og vil beholde ham. Det er i første omgang et rigtig fint signal.

- Når vi to snakker sammen igen om to år, skal det ikke være den samme situation, som det har været i denne sæson. Han skal kontinuerligt spille flere kampe over de næste sæsoner. Det er i kampe, han udvikler sig.

William Kvist, 29 år, VfB Stuttgart, kontrakt til 2015

Situationen:

Efter et mislykket lejeophold i Fulham under Felix Magath er Kvist nu tilbage i Stuttgart, hvor fremtiden definitivt ikke ligger. Kvist har selv erklæret sig til salg, og han leder lige nu efter den klub, der kan matche ambitionerne om fast spilletid og en passende spillestil.

Best case:

Evian var i vinter meget tæt på at hente Kvist på en lejeaftale, men den danskerglade Ligue 1-klub ville ikke betale Stuttgart for aftalen, som Fulham siden gjorde. Kildevandsklubben kunne ellers være et godt bud på en klub, hvor Kvist kunne få succes, som Christian Poulsen i høj grad havde i samme rolle. Cheftræner Pascal Dupraz er stor fan af Kvist, og den defensive midtbanemand ville få en central rolle på et hold med fire andre danskere.

Worst case:

Hvis ikke der kommer et stort nok bud eller en interessant nok klub, kan William Kvist tvinges til at blive i Stuttgart i sit sidste år af kontrakten, som man blandt andet har set med Thomas Kahlenberg i Wolfsburg tidligere. Stuttgart har ikke planer med den defensive midtbanespiller, der er til overs på en midtbane, som stensikkert besiddes af anfører Christian Gentner, der ved siden af sig har enten Arthur Boka eller unge Christian Gruezo, og derfor vil Kvist ikke få meget tid på banen, hvis han bliver.

Peter Bondes håb:

- Jeg kunne godt tænke mig, at William kom til en klub, hvor de også ser opbygningsspillet som en del af en defensiv midtbanespillers arbejdsområde, så han også bliver udfordret på nogle af de parametre, som han gør godt på landsholdet.

- William har bevist, at han kan begå sig på allerhøjeste niveau. Det handler ikke om ligaens niveau, men om hvilken manager, klubben har. Han skal finde et sted, hvor han kan komme til at spille på den måde, han gerne vil spille på.

Kasper Kusk, 22 år, Twente, kontrakt til 2018

Situationen:

Kasper Kusk har over et par år vist sig som den helt store profil i Superligaen, hvor han de seneste to sæsoner har scoret henholdsvis otte og 12 mål og i alt havde næstsidste fod på 15 scoringer. Derfor var det også oplagt, at den 22-årige kantspiller efter en sæson med danmarksmesterskab og pokaltitel skulle videre. Nu gælder det Twente i de kommende fire år.

Best case:

Aalborgenseren har gjort sit hjemmearbejde i valget af Twente. Forhandlingsforløbet har strakt sig over adskillige uger, og Kusk har besøgt klubben i Enschede, hvor det også blev til en snak med træner Alfred Schreuder. Derfor har Kusk et indgående kendskab til, hvad han nu går ind i, og han fravalgte selv et skifte til den af navn og historie noget større klub PSV. Derfor vil han få masser af spilletid og vigtigst af alt tid til at falde til i en klub, der har gjort meget for at hente Kusk.

Worst case:

Twente er i økonomiske problemer, og de har været tvunget til at sælge Dusan Tadic til Southampton, mens flere profilsalg er på vej. Nu hentes der billigere spillere ind, herunder Kasper Kusk, hvorfor det kan blive svært for klubben at opretholde det niveau, der gav bronze i den forgangne sæson. Kusk vil også få et meget større pres på de endnu ikke så brede skuldre, og det er forventet fra hollændernes side, at han vil udvikle sig til en profil i ligaen. Kan han forvalte det forventningspres til noget godt?

Peter Bonde:

- Den hollandske liga er et lille skridt op. Han kommer ud at stå på egne ben med de udfordringer, der er både på og uden for banen. Det er en proces, der kan være med til at modne ham yderligere.

- Hvis vi ser på Twentes og AaBs hold, er der ikke den store forskel. Men hvis han kan modnes endnu mere i Twente, vil det være et godt skifte for Kasper Kusk.

Lasse Schöne, 28 år, Ajax, kontrakt til 2015

Situationen:

Året spiller i Ajax, gennembrud på landsholdet. Det seneste år har været godt for Lasse Schöne, der har været en af Ajax-træner Frank de Boer foretrukne. I takt med de gode præstationer er der også dukket interesse op for Schöne fra større klubber i stærkere ligaer, og han står nu med valget mellem at forblive en rutineret profil i Æresdivisionen eller tage springet til en ny og mere udfordrende tilværelse.

Best case:

Milan har været nævnt, det har Lazio og Besiktas også, og hvis Ajax vil tjene penge på Schöne, skal det være nu. Efter et indkøringsår i den første sæson og siden den forgange sæson med lutter succes er det måske på tide for Schöne at blive presset yderligere uge efter uge. For den 28-årige landsholdskreatør vil en bedre liga være vigtigere end klubbens størrelse. Han skal presses i kampe - og ikke blot i træning som tilfældet ofte er i Ajax. Et skifte til Spanien eller Italien ville passe perfekt til Schönes stil.

Worst case:

Den hollandske liga er stærkere i toppen end Superligaen, men der er for mange nemme kampe. Ajax er en udviklingsklud, der sælger, når tiden er inde og pengene store nok. Anfører Siem de Jong er allerede væk, mens profiler som Daley Blind og Kolbeinn Sigthorsson kan ryge samme vej. Det giver et svagere hollandsk mesterhold og færre kvalitetsmedspillere. Ajax er kendt for at møde større modstand til træning end i kamp, og det kan i så fald blive et problem.

Peter Bondes håb:

- Hvis du ser på hans kompetencer, hans teknik, blik for spillet og løbekapacitet, så har han potentiale til at spille i en bedre liga. På et tidspunkt kan det også være det, der er med til at give ham et yderligere skub. Det kunne være en udvikling som Krohn-Dehlis, hvor man stille og roligt bygger på gennem hele sin karriere.

- Udfordringen i Ajax er, at der er rigtig mange kampe, hvor de er ekstremt dominerende, og hvor de ikke bliver udfordret voldsomt. Der vil han ikke udvikle sig i samme grad, som hvis han skulle stå på tæer hver eneste søndag. Min påstand er, at Lasse har så store fodboldmæssige kompetencer, at han godt kunne tåle at blive udfordret yderligere.