Næstformand Benny Winther er gået solo og er den eneste, der på klubbens vegne forhandler med mulige investorer

Først skulle der komme en afklaring inden jul. Så ville der blive meldt noget ud inden for få dage.

Men tre dage inde i 2013 er Brøndbys fremtid endnu uafklaret og helt afhængig af de forhandlinger, der i disse dage står på med tre hovedinteressenter: Investorerne anført af Frank Buch-Andersen, bankforbindelsen Nordea og Spillerforeningen med direktør Mads Øland i spidsen.

Ifølge sporten.dks oplysninger er det direktør Tommy Håkansson og næstformand for bestyrelsen Benny Winther, der sammen med advokat Marlene Winther Plas på forskellige fronter forhandler på vegne af Brøndby.

- Vi forhandler på livet løs, og det er vel ikke så overraskende, at vi snakker med Spillerforeningen og Nordea. Det er vel naturligt nok, at vi snakker med vores bank, og mht. Spillerforeningen har vi en sag, som vi gerne vil have lagt låg på, siger klubbens næstformand, Benny Winther, til sporten.dk.

- Angående investorer kan det da godt være, at vi er dialog med nogen, men jeg kan ikke bekræfte noget som helst. Det eneste, jeg kan sige, er, at dem, vi taler med i øjeblikket, forhandler jeg selv med, og jeg er den eneste, der ved, hvem det er, siger Winther.

Målet med forhandlingerne er dels at rejs et stort millionbeløb gennem en aktieemission, dels at slanke organisationen samt at komme frem til en nedskæring af kreditorernes tilgodehavender, så de nye investormillioner ikke blot forsvinder ned i et gældshul.

Ifølge sporten.dks oplysninger var en del af Frank Buch-Andersens udspil i efterårets kollapsede forhandlingsforløb, at Brøndby skulle forhandle sig frem til en lønnedgang med spillertruppen på op til 30 procent, indgå aftale med Nordea om at halvere bankgælden, samt at nå til enighed med Spillerforeningen om at reducere kravet i feriepengesagen fra 23,4 mio. kr. til et et-cifret millionbeløb.

Frank Buch-Andersens udspil var ifølge sporten.dks oplysninger ikke ultimativt, men udgangspunktet for det forhandlingsforløb, der blev afbrudt.

Principperne om, at kreditorerne også skal bidrage til klubbens overlevelse, gælder også i de nye forhandlinger, mens spillernes lønninger til gengæld ikke skulle være en del af de nuværende drøftelser.

Helt konkret arbejder Brøndby lige nu på at få Spillerforeningen til at slække på sit krav på 23,4 mio. kr., selvom Spillerforeningens direktør, Mads Øland, flere gange har slået fast, at det ikke kunne blive aktuelt.

Paradoksalt nok har Brøndby den fordel, at de kan ’spille konkurskortet’, som en kilde udtrykker det med henvisning til, at klubben kan true med, at Spillerforeningen ikke får en krone, fordi dens krav ganske enkelt risikerer at lukke klubben.

På samme måde spiller Nordea en vigtig rolle. Banken kan lige som Spillerforeningen blive tvunget til at vælge imellem at begære Brøndby konkurs eller indgå en aftale om at sløjfe en del af sit tilgodehavende, der ved sidste årsrapport var opgjort til 28 mio. kr.

Den bankaftale, der efter planen først skulle genforhandles til maj er altså allerede nu til kraftig revision, ligesom det har været drøftet, om Nordea skulle gå ind som decideret investor ved en kommende emission, for at sikre klubbens overlevelse og dermed have bedre chancer for at få sit tilgodehavende retur.

Benny Winther vil ikke ind på konkrete detaljer, men han lægger vægt på, at man skal have løst sagerne med Spillerforeningen og Nordea, samtidig med at man forhandler med investorerne.

- Det er jo ikke bare én ting, der skal falde på plads. Vi skal have styr på de sager, der kører nu, og det begynder vi at få, hvilket er positivt. For vi kan ikke forhandle med investorer ud i den blå luft, siger Winther og understreger, at hvis man ikke troede på en snarlig løsning, ville klubben have været lukket.

- Hvis det var sådan, at det var håbløst, havde vi allerede smidt håndklædet i ringen. Det kan godt være, det lyder brutalt, men der var ingen grund til at betale løn d. 1., hvis der ikke var noget bagefter, det ville have været spild af midler. Men vi vurderede, at dét, vi var i gang med, var værd at arbejde videre på, siger Winther, der ikke vil spille ud med en dato for en aftale.

- Vi håber, det bliver snart. Jeg troede jo, vi kunne have det på plads inden jul, og nu er jeg nødt til at sige, at julen varer indtil påske, siger Winther med et smil og hinter til, at en løsning kan komme i januar.

- Vi er kommet tættere på, end vi har været, og vi har da også en arbejdsdato, som vi tror på. Men det har før vist sig, at disse datoer ikke har holdt, så nu må vi se. Vi arbejder stenhårdt på sagen, og vi tror på en løsning, men kommer den ikke, må vi jo bare sige, at det var dét. Sådan er virkeligheden.