KØB PLUS!

Krohn-Dehli: Nyder min spanske succes

Michael Krohn-Dehli nyder stor succes i Spanien. Spillestilen, kulturen og klimaet er blandt årsagerne, forklarer den 29-årige landsholdsspiller.

- Vi træner to gange i dag. Det lyder ikke særligt spansk, vel?

Grinet, der efterfølger konstateringen, er hjerteligt og dannet af autentiske intentioner. Det har da også været længe undervejs. Godt gemt væk under Vestegnens mørke muld i en periode, hvor Brøndbys spille-og ledelsesmæssige nedtur også trak Michael Krohn-Dehli ned.

Nu griner han igen. Nu spiller han godt igen. Nu nyder han at spille fodbold på den måde, han kan. Det fortæller den 29-årige danske landsholdsspiller i telefonen på vej til træning i den spanske klub, Celta Vigo. Og fortsætter med at fortælle om det lune klima og glæden ved at slippe for vintermørket og træningsopstarten i Danmark:

- Det hele er positivt lige nu. Det sner ikke hernede, og for halvanden uge siden var det 20 grader i solen. Man savner ikke ligefrem de dage derhjemme, hvor man vågnede, og det var helt mørkt udenfor, og hvor det, efter man havde trænet to gange, var mørkt, når man kom hjem. Der var bare nogle dage, hvor man ikke syntes, det var sjovt. Så er det lidt nemmere hernede, siger Krohn-Dehli til sporten.dk.

- Jeg er bare glad for at spille fodbold lige nu, og alt er virkelig positivt. Det har naturligvis noget med den spanske spillestil at gøre, men også bare det at komme til et nyt sted og nyde det så meget som muligt. Og når man nyder at spille fodbold, tænker man ikke så meget over andre ting udefra, men kun på fodbold, og det er positivt for mig og mine præstationer, siger han.

Og Michael Krohn-Dehlis præstationer har vakt opsigt i en af verdens stærkeste ligaer. Han er startet inde i 18 ud af 19 ligakampe, har leveret fire assists og er det i hele taget faldet så godt ind på det galiciske oprykker-hold, at andre spanske klubber som Betis og Sevilla har øje på den lille magiker.

- Jeg er ikke overrasket over det. Jeg tror, at alle spillere gerne vil gøre det godt, også selv om der kan være perioder, hvor man ikke tror så meget på sig selv. Men det er da rigtigt, at der ikke har været nogen down-perioder endnu, siger han og fortsætter:

- Det er markant, at der ikke har været store tilvænnings-problemer. Jeg har ikke følt, at jeg ikke har kunnet været med på nogle måder hernede. Man kommer jo til et nyt sted, og man vil først og fremmest spille, og man må sige, at træneren og klubben har vist mig tillid, for jeg har spillet næsten alle minutter, siger han og fremhæver kontrasten fra presset i Brøndby som endnu en årsag til sin succes.

- Det er klart, at man blev konfronteret med en masse ting i Brøndby. Der var jo ikke mange positive historier, så man kunne ikke undgå at blive påvirket af det. Når der er så megen negativ omtale af en klub, bliver mange påvirket af det, og det blev jeg da også, siger han og fortsætter:

- Derfor har det været rart at komme til et sted, hvor man ikke forstår sproget og ikke lige kan læse aviserne. Det kan også være en af grundene til, at det er gået godt; at der ikke har været så mange ting, der har fyldt oven i hovedet, sådan at man kun skal koncentrere sig og tænke på én ting; fodbolden.

Opholdet i Spanien er ikke Krohn-Dehlis første i udlandet, og han understreger, at han lærte meget af sit første udlandsophold i Holland.

- Denne gang har jeg familien med herned, hvilket har hjulpet meget i forhold til den første gang, jeg var af sted, hvor jeg kun var 17 år. Nu er jeg en del ældre, og det var vigtigt at få en normal hverdag så hurtigt som muligt, hvilket er lykkedes. Vi har fundet et godt sted at bo, og min søn er begyndt i skole, fortæller han.

Det var den spanske stil, som Michael Krohn-Dehli mestrer bedre end nogen anden dansk spiller, der førte ham til Primera Division. En liga med et hav af spillere, der imponerer den danske kantspiller, selv om han ikke kendte dem på forhånd.

- Der er virkelig mange gode spillere hernede. Der er mange hold, vi møder, hvor jeg ikke kender navnene på spillerne, men jeg er ofte ret overrasket over, hvor gode spillerne, jeg ikke kendte på forhånd, er hernede, siger Krohn-Dehli.

På trods af kantspillerens personlige succes har Celta Vigo som hold ikke imponeret i en stærk liga, hvor holdet i øjeblikket er to point fra nedrykningsstregen.

- Det kunne have set bedre ud pointmæssigt, men hernede er alle kampe svære, og man kommer ind i perioder, hvor man får et mindre antal point. Heldigvis har vi fået en masse point især på hjemmebane, og det positive er, at vi er med i kampene, og at vi skaber chancer nok til at vinde, påpeger han.

- Vores store problem er på udebane, hvor vi ikke har fået nok point. Der har været kampe, vi har tabt, men hvor vi spillede godt og havde chancerne til at vinde, men det er naturligvis også det sidste held og kvalitet, der skal med. Der er dog ingen tvivl om, at det for klubben handler om overlevelse, det har været målet hele tiden, siger Krohn-Dehli, som ind imellem det hårde kampprogram godt kan nå at nyde storheden i de oplevelser, han får:

- Der er mange ting, der har gjort indtryk hernede. Nu har vi spillet to gange på Bernabeu og en gang på Camp Nou, og det er da store oplevelser, det er helt klart. Det er noget af dét, der er sjovt at være med til. Men der er i det hele taget mange ting, der er sjove, fordi det er så anderledes en kultur, og især den ustressede måde, folk lever på hernede, er anderledes, end vi er vant til.