Kommentator: Derfor har Eriksen spillet de forkerte kampe

Den danske landsholdsprofil har reelt været at betragte som andetholdsspiller efter en drømmestart i Tottenham. Men efter fyringen af træner André Villas-Boas er det nu, Eriksen skal vise, hvad han er lavet af, mener Kanal 6 kommentators, Morten Bruun.

Hvedebrødsdagene er for længst forbi, og hverdagen har indfundet sig for Christian Eriksen i Tottenham.

Fra et sikkert afsæt med fremragende spil i sin debut mod Norwich er den 21-årige dansker langsomt gledet længere og længere væk fra holdets kernetropper og en plads i startopstillingen. Foreløbig er det blevet til 13 kampe for Eriksen, men det hører med til historien, at han de 11 af gangene er blevet skiftet enten ind eller ud.

- Premier League er et ubarmhjertigt sted at være, og man kan sige, at Christian Eriksen reelt er blevet andetholdsspiller, fordi han har spillet de 'forkerte' kampe, siger Kanal 6 kommentator Morten Bruun.

Forlydender i de engelske medier om, at Eriksen end ikke var den nu fyrede træner Andre Villas-Boas' ønske, gør ikke nødvendigvis fynboens fremtid i London-klubben mere afklaret. Tottenham er i krise efter 5-0-blamagen til Liverpool i den forgangne weekend og lider også under at score for få mål.

I onsdagens udgave af The Guardian nævnes Eriksen ikke som en del af løsningen på klubbens problemer i den fempunktsplan, Spurs-eksperten David Hytner remser op. Men den form for modgang skal Eriksen forstå at bruge positivt, påpeger Morten Bruun, selv om det er tankevækkende,, at en spiller som Lewis Holtby har formået at slå danskeren af.

- Han kom fra en beskyttet tilværelse i Ajax og var fast mand, uanset hvordan han spillede. Sådan er det ikke i en klub som Tottenham, men Eriksen skal bestemt ikke give op, blot fordi han ikke har etableret sig som fast mand endnu. Den modgang, han oplever nu, er også en af grundene til hans skifte. Han ville prøve sig selv af, og der er helt klart noget karakterdannende i det, vurderer Bruun, som oprindelig var skeptisk over skiftet til Premier League.

Derfor er det også afgørende for Eriksens muligheder, at den midlertidige træner Tim Sherwood holder fast i spillesystemet.

- Eriksen er ikke stærk nok til 4-4-2, og derfor skal systemet være skræddersyet til ham. Han er en klassisk 10er og vil derfor have det meget bedre med at spille det 4-2-3-1 system, Andre Villas-Boas spillede efter, siger Bruun.

Læs også: