Efter en sløj første halvleg sørgede Christian Eriksen for at sparke sine holdkammerater afsted mod Crystal Palace i Tottenhams 2-0 sejr på hjemmebane.

Det kan godt være, at Tottenham har fået ny manager, der til gengæld for sin halvandet år lange kontrakt også skulle sørge for ny energi hos spillerne. Men Tim Sherwood har måske for meget fokus på dette og for lidt på balancen på holdet. Sådan ser det ud i øjeblikket.

I Lørdagens kamp på White Hart Lane åbnede Sherwoods tropper ud med at levere en skidt første halvleg. Det nye 4-4-2-system fungerede på ingen måde, og derfor kunne gæsterne fra Crystal Palace spille sig frem til den ene store chance efter den anden. Den allerstørste af slagsen kom efter bare otte minutter, da dommer Michael Oliver dømte straffespark til udeholdet. Heldigvis for Tottenham og Christian Eriksen, så lossede Crystal Palace-spilleren James Puncheon bolden adskillelige meter både over og forbi målet.

Hjemmeholdets bedste forsøg var et langskud fra Bentaleb, der fyrede af langt udefra. Skuddet sendte bolden ind på stolpen, og tættere kom Totteham ikke på scoring. Faktisk burde de have været bagude mindst 0-2.

I anden halvleg viste Christian Eriksen så sin klasse. Efter blot fem minutters spil havde han luret, at angriberen Adebayor vil vinde en hovedstødsduel, og derefter sende danskeren afsted i dybden. Fra nært hold var Eriksen kølig, da han sparkede bolden forbi Crystal Palace-målmand Speroni. Christian Eriksen har nu scoret tre mål og leveret én assist i de seneste fire kampe.

Målet fra danskeren satte Tottenham i gang. Pludselig flød spillet bedre for hjemmeholdet, der ikke længere følte presset ved at skulle levere. I stedet kunne de lade modtstanderen komme fremad og dermed blotte sig bagude. Det var præcis hvad Jermain Defoe udnyttede efter 73 minutter, da han bragte Tottenham foran 2-0.

Kort tid efter lod Eriksen sig udskifte og kunne modtage tilskuernes hyldest, ligesom de kunne glæde sig over, at Tottenham også vandt 2-0. Dermed lægger Eriksen og co. pres på Liverpool, Everton og Manchester United, som ligner Tottenhams helt store konkurrenter i kampen om en plads i næste sæsons Champions League.