KØB PLUS!

Købmand Laudrups fem bedste indkøb

Michael Laudrup er sprunget ud af skabet som fodbold-købmand extraordinaire. Super-købet Michu ligger øverst i Swansea-managerens indkøbspose, men flere er på vej derned

Michu, Chico, Pablo Hernandez, Jonathan De Guzman og Ki Sung-Yueng.

Michael Laudrups indkøb i denne sæson er en ren perlerække af pletskud. Siden Premier Leagues mest succesfulde dansker krydsede kanalen og fik ansvaret for både indkøb og trænergerning i Swansea, har han haft en gylden hånd.

I sine tidligere klubber har Laudrup som træner ikke været ansvarlig for spillerindkøb, men det er han nu, hvor CVet siger ’manager’. Det ansvar bruger han nu igen. Torsdag kunne træneren i den spanske klub Betis, Pepe Mel, fortælle at den 25-årige midtbanespiller José Cañas senest til sommer bliver en del af Laurdrups Swansea-trup.

Eftertragtede Cañas kan komme til wales allerede i januar måned, hvis Laudrup hiver tegnebogen og 7-8 millioner kroner op af lommen. Gør han ikke det, venter spanieren til juli, inden han booker en flyttebil til at køre nordpå.

Cañas skal imidlertid præstere, hvis han vil have en plads på listen over Michael Laudrups bedste indkøb. Laudrup har i trænerkarrieren handlet ind til både flop- og toplister.

Her følger hans fem bedste indkøb


Johan Elmander
( købt til Brøndby )
Svenskeren blev købt for blot fire millioner i hollandske Feyenoord i 2004. To år senere var han ti gange så meget værd og Superligaens største stjerne. Elmander hjalp Laudrup og Brøndby til et mesterskab og en pokaltitel, inden franske Toulouse smed 37 millioner kroner på bordet for ham.


Ruben De La Red
( købt til Getafe )
Knap to måneder efter Laudrup var landet i Getafe, landede Real Madrid-talentet De La Red i hans net. Et år senere var midtbanespilleren så stort et navn, at han blev købt tilbage af den spanske kongeklub. De La Red var fænomenal i sin sæson i Getafe. I 2010 stoppede han karrieren pga. en medfødt hjertefejl.


Jonathan De Guzman
( købt til Mallorca - senere lejet i Swansea )
Laudrup hentede kantspilleren til den spanske ferieø ganske gratis, og det fortrød han aldrig. De Guzman blev et stort hit på Mallorca, og blot et år efter ankomsten rejste han videre til Villarreal. Til gengæld modtog Laudrup og Mallorca 65 millioner kroner. I dag er De Guzman og Laudrup genforenet i Swansea.


Chico
( købt til Swansea )
Midterforsvareren kostede blot 18 millioner kroner, da Laudrup hentede ham i italienske Genoa før denne sæson. Han har været pengene værd - og meget mere til. Med Chico på holdet er Swanseas defensiv væsentligt stærkere, end den er, når spanieren en sjælden gang sidder ude.

Læs også: