FCK rykker op i toppen med magtdemonstration i 4-0 sejren over FCN i Parken

De er kendt for at levere nogle intense og ikke mindst tætte opgør, når de støder sammen. De seneste to sæsoner har de endda fordelt guld og sølv mellem hinanden.

Men lørdag eftermiddag blev der sat en tyk streg under den store klasseforskel, der aktuelt er mellem FCK og FC Nordsjælland.

FCK lignede i den grad igen en mesterskabskandidat i 4-0 sejren i Parken, mens modstanderne fra FCN blev udstillet som et regulært bundhold.

FCK-angriberen Igor Vetokele og landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen var bagmændene for sejren med to scoringer hver, hvor især Jørgensens 4-0 scoring var en perle sat ind med et tordenbragsskud langt ude fra.

FC København rykker med storsejren op på tredjepladsen i Superligaen, selv om øvrige resultater i resten af rundens kampe kan ændre en smule på den placering. Men det fjerner ikke det faktum, at FCK har kurs tilbage mod førstepladsen efter en katastrofal sæsonstart, der også kostede Ariël Jacobs en fyring.

Ståle Solbakken har formået at genskabe et vinderhold ud af en trup, der langt fra besidder samme kvaliteter, som den FCK-trup nordmanden forlod i sommeren 2011. Og sejren over FCN gav også en klar indikation af, at den unge angriber Igor Vetokele er på vej til at blive førsteangriber i klubben.

Ovenpå en periode hvor FCK-angriberne ikke rigtig har slået til, så var den unge belgiske angribers to scoringer vigtige, og han er nu FCK-topscorer i Superligaen med fem mål.

Det var først i anden halvleg, at FCK for alvor tog fat og udspillede sidste sæsons sølvvindere på kryds og tværs. I første halvleg var FCN trods alt med i kampen, selv om det i perioder brændte på, og keeper Martin Hansen måtte diske op med et par klasseredninger.

FC Nordsjælland har hidtil blot hentet tre point på udebane i denne sæson, og i anden halvleg blev deres store problemer udstillet.

Da Igor Vetokele bragte FCK foran 1-0 efter 52 minutter var det som om, at FCN's skrøbelige korthus kollapsede med et brag. Den sidste rest selvtillid forsvandt op i himlen på Østerbro, og så var der motorvej i blot en retning, og det var ned mod FCN-målet.

Vetokele øgede til 2-0 på et perfekt Lars Jacobsen-indlæg kort efter, og så blev det 3-0 ved Nicolai Jørgensens sikre straffespark. Samme Jørgensen sluttede målfesten med sit vidunderlige langskudsmål.

FC Nordsjælland vil med afklapsningen stadig være at finde under nedrykningsstregen, når resten af runden er afviklet, og de røde alarmknapper må igen blinke hos træner Kasper Hjulmand, selv om FCN trods alt havde vundet de to seneste Superliga-kampe.

FC København kan derimod igen skimte førstepladsen i Superligaen, og de tager også imod tyrkiske Galatasaray med stor selvtillid på hjemmebane i Champions League i den kommende uge.