Danske Simon Kjær startede i centerforsvaret for Wolfsburg, da den kriseramte klub rykkede væk fra Bundesligaens jumboplads med en sejr i Düsseldorf.

Felix Magath måtte tidligere på ugen tage sit tøj og gå, da ledelsen i Wolfsburg smed den kontroversielle træner på porten.

En beslutning, som i dag både viste sig at være guld værd for Simon Kjær, som for første gang i sæsonen startede på sin foretrukne plads i centerforsvaret, men også for Wolfsburg, der nød godt af den så berømte 'chok-effekt' af fyringen, da det blev til en overbevisende 4-1 sejr ude mod Fortuna Düsseldorf.

Simon Kjær spillede med stor ro og selvtillid i Wolfsburg-defensiven, der i  første halvleg holdt hjemmeholdet fra fadet, men da Wolsburgs offensiv var lige så uskarp, måtte holdene gå til pause med 0-0.

Kampen eksploderede dog fra anden halvlegs start, da Wolfsburg kom blæsende ud af starthullerne. Satsningen gav pote efter 5 minutter, da Ivica Olic's indlæg fra venstre side af feltet ramte nyindkøbte Bas Dost, som nemt kunne gøre det til 1-0. Herefter fik Wolfsburg vinger. Tre minutter efter føringsmålet var det Olic's tur til at komme på scoringstavlen til 2-0, og da Bas Dost scorede sit andet efter 64 minutter, var den så berømte 'chok-effekt' af trænerfyringen en realitet.

Både Fortuna Düsseldorf, der skiftede Ken Ilsø på banen med et kvarter igen, og Wolfsburg scorede en pind hver på straffespark i kampens afsluttende fase - Oliver Fink konverterede fra pletten for Düsseldorf, mens Diego scorede for Wolfsburg - og dermed kunne Wolfsburg trække væk fra sidstepladsen med tre overbevisende point.

Også Thomas Kahlenberg fik tid på banen, da han blev indskiftet med 4 minutter igen.

Andetsteds var der også dømt danskeropgør, da Bo Svensson og Mainz 05 tog imod Hoffenheim, der havde fundet plads til unge Jannick Vestergaard i startopstillingen.

Her trak hjemmeholdet det længste strå med en 3-0 sejr, og desværre var udeholdets Jannick Vestergaard dybt involveret i Mainz' andet mål, da han upresset tabte bolden på kantet af feltet, hvorefter Soto nemt kunne finde Szalai, der hamrede bolden i mål.

Tobias Mikkelsen måtte se hele kampen fra bænken, da holdkammeraterne i Greuter Fürth spillede 1-1 hjemme mod Werder Bremen, imens både Schalke 04 og Dortmund levede op til favoritværdigheden, da Schalke slog Nürnberg med 1-0 hjemme, og Dortmund sejrede med 2-0 ude mod Freiburg.