Klichéerne står i kø, når bundbraget mellem Silkeborg og Brøndby i eftermiddag skal have en passende overskrift.

Skæbnekamp. Kniven for struben. Sidste chance.

To store danske klubber under tungt pres i bunden af tabellen 16 runder inde i sæsonen. Et nederlag kan få alvorlige konsekvenser for de to trænere i spidsen for klubberne. Silkeborgs Keld Bordinggaard og Brøndbys Auri Skarbalius kan næppe tåle mange flere nederlag, før en presset ledelse må tænke alternativt. Bordinggaard har om nogen fået sine tæv for Silkeborgs aktuelle placering, men den tidligere U21 landstræner er ikke bange for kritiske spørgsmål, og stiller op til en snak med BT.

Den her kamp betragtes af mange som en skæbnekamp for dig personligt. Frygter du selv, at et nederlag kan føre til en fyring?

- Nej. En træner må aldrig tænke sådan. Det kan i al for høj grad influere på forberedelserne, og det man vil foretage sig. Det vil være et skråplan, hvis man går rundt med den indstilling.

Kan du forstå, at du er nødt til at forholde dig til spørgsmål om fyring?

- Ja. Det er jo lidt en naturlov i fodbold og i sportsjournalistik, at man snakker om trænerfyring, hvis et hold ligger i bunden. Et hold under stregen har per definition en dårlig træner. Det er jo let at knytte en person til krisen, og det accepterer jeg. Jeg ville nok være lidt mere overrasket, hvis man nuancerede tingene og kiggede på, at der var flere faktorer, der spillede ind, og at der rent faktisk blev arbejdet på at få rettet op.

Gør det ondt på dig, når du får en stor del af skylden for Silkeborgs nedtur?

- Jeg synes, at jeg er blevet god til at lukke det ude og ikke tage det så nært. Derimod var det meget værre i mit første trænerjob i Vejle, hvor vi fik en dårlig start, og der virkelig var blæst omkring det hele. Der endte vi alligevel med at rykke op med et ungt og halvprofessionelt hold. Jeg var mere skrøbelig dengang i Vejle, og jeg har lært meget siden. Jeg har også fundet ud af, at folk ikke mener det personligt. Når et hold underpræsterer, så skyder man på træneren.

Du sagde efter nederlaget i pokalturneringen i midt-ugen til Brøndby, at nu kunne du ikke gøre mere. Nu var det udelukkende op til spillerne at vende det her. Det kunne man tolke som om, at du næsten har opgivet. Hvad mente du?

- Så har jeg åbenbart udtrykt mig dårligt, for det var aldrig ment sådan. Jeg mente, at det er trænerens job at motivere spillerne og forberede dem til kampene, men den grundlæggende motivation er noget, man selv bygger op som spiller. Så kan vi trænere bygge på. Det var jo tydeligt i nederlaget i onsdags, at flere af vores spillere er hårdere ramt af den her krise, end jeg havde troet. Det er jo ikke ond vilje, at nogle virkede apatiske inde på banen.

Skal man tolke 0-3 til Brøndby, som at Brøndby er meget stærkere end jer lige nu?

- Jeg synes faktisk, at man skal se de to kampe uafhængigt. Det er langt fra sikkert, at vi gør det samme søndag, som vi gjorde i onsdags. Vi har nogle spillere tilbage og kommer til at stille et stærkere hold.

Hvad får dig til at tro, at du er den rette til at vende krisen i Silkeborg?

- Det er vigtigt at sige, at vi i en alt for lang periode har været uden mange af vores bærende spillere. Vi har manglet spillere som Thorbjørn Holst, Kasper Risgård, Jesper Bech og Christian Holst har ledt efter formen. Når man så samtidig har et af de tre mindste budgetter i Superligaen, så vil man uundgåeligt ende i den her slags situationer. Det havde ikke været et lige så stort problem i en klub med et Top 6-budget. Det koster, når så mange topspillere i truppen melder forfald, og det har givet mig enorme udfordringer fra begyndelsen. Nu ser det væsentligt bedre ud, og vi er ved at have alle mand klar igen.

Hvis du ser bort fra skader og formdyk. Er der også ting, du kunne have gjort anderledes?

- Naturligvis kigger jeg også indad og kan se, at der var ting, jeg nok skulle have gjort anderledes. Hvis jeg havde haft mit nuværende kendskab til truppen, da jeg tiltrådte, så havde jeg nok ageret anderledes i nogle situationer.

Som hvad?

- Det er sådan mere overordnede taktisk ting, hvor jeg ville have drejet på nogle knapper.

Troels Bech forlod Silkeborg som en succestræner, og du står for skud for holdets nuværende krise. Er det fair at sammenligne dig og Troels?

- Det er lidt som at sammenligne æbler og pærer. Vi har spillet en stor del af sæsonen uden Thorbjørn Holst og uden en Christian Holst i topform. I første halvdel af sidste sæson havde man også Martin Ørnskov på holdet. Det er to vidt forskellige hold så. Og så vil jeg da gerne påpege, at vi efter en tredjedel af sæsonen havde nøjagtigt samme pointantal som i sidste sæson. Vi havde også 10 point efter 11 kampe. Men i sidste sæson talte man om Troels Bech som landstrænerkandidat, mens jeg skulle fyres. Det mindede mig om, at vi trænere ikke skal tage for gode varer, den måde pressen nogle gange drejer tingene.

Havde du nogensinde troet, at Silkeborg og Brøndby skulle spille bundkamp 16 runder inde i sæsonen?

- Jeg havde da hverken troet eller håbet, at vi ville ligge under stregen så langt inde i sæsonen. Men jeg er ikke overrasket over, at hverken Silkeborg eller Brøndby ligger uden for Top 6. Det er vilkårene for en klub som Silkeborg med det budget, vi arbejder med. Jeg synes, at hele klubben tackler den her situation på bedste vis uden at gå i panik og med stor ro. Og det giver mig tro på, at vi kommer ud af det her sammen. Brøndbys situation er mere kompleks, og jeg blander mig udenom deres problemer. Jeg fokuserer kun på Silkeborg og er sikker på, at tingene vender med en sejr mod Brøndby.