KØB PLUS!

Katongo skriver sig ind i historien - igen

Chris Katongo har endnu en gang markeret sig i afrikansk fodbold. Lørdag scorede den tidligere Brøndby-spiller et historisk mål.

Hvis man tager et kig i historiebøgerne over afrikansk fodbold, vil den tidligere Brøndby-spiller Chris Katongos navn efterhånden være at finde på en del sider.

Tidligere på året markerede han sig som den helt store stjerne under Africa Cup of Nations, hvor kan kunne løfte pokalen som anfører for Zambia, ligesom han blev kåret som turneringens bedste spiller.

Nu har angriberen markeret sig igen. I går blev Chris Katongo matchvinder, da Zambia vandt 1-0 over Ghana i den afrikanske VM-kvalifikation, og det mål, den tidligere Brøndby-spiller scorede efter et kvarter, var af historisk karakter. Det er nemlig det første mål, der nogensinde er blevet scoret på Zambias nybyggede nationalstadion The Levy Mwanawasa Stadium.

Og selvom det måske blot rækker til en lille notits i historiebøgerne, er det en bedrift, den tidligere Brøndby-spiller er stolt af.

- Jeg er den første spiller til at score på The Levy Mwanawasa Stadium, og dermed har jeg skrevet historie. Det er meget specielt for mig, og det er et øjeblik, ingen kan tage fra mig, siger Chris Katongo.

Chris Katongo, der i øjeblikket spiller for en kinesisk klub, fortalte for et par måneder siden til tipsbladet.dk, at han drømmer om at vende tilbage til Brøndby en skønne dag.

Tipsbladet.dk

Læs også: