Kasper Schmeichel var eneste grund til, at Leicester stadig lever i håbet om videre Champions League-avancement efter 1-2-nederlaget til Sevilla.

Det virker efterhånden som en evighed siden, at der var jubel og glade dage i Leicester efter sidste års eventyrlige sæson. De kæmper til hverdag for at overleve i Premier League.

Men onsdag var der alligevel lidt at smile af, da englænderne kiggede op på resultattavlen. De var spillet ud i lange perioder af Sevilla – alligevel lever Leicester endnu.

Det må være ensomt at være Kasper Schmeichel til tilder. Det lader i hvert fald til, at han er den eneste Leicester-spiller, der leverer, når det gælder.

De engelske mestre fik i går en spansk fodboldlektion, hvor det kun var Schmeichels flotte redninger, som holdt englænderne inde i kampen.

Leicester må dog stadig være favoritter til at ryge ud af Champions Leagues 1/8-finale mod Sevilla på trods af Jamie Vardys sene reduceringsmål. Men det sagde man selvfølgelig også om deres mesterskabschancer i sidste sæson.

Sidste sæson var det kontraangreb, der sikrede Leicester succes. Det var dengang, at Schmeichel og resten af holdet rent faktisk spillede på, at modstanderen havde bolden. Mod Sevilla var det ikke med vilje, at hjemmeholdet havde bolden i over 70 procent af tiden. Det var slet og ret af nød. Spanierne var en klasse bedre i lange perioder.

Leicester-forsvareren Wes Morgan førte an i det dårlige niveau. Efter blot 13 minutter dummede kaptajn Morgan sig gevaldigt med en klodset, tung tackling i feltet.

Her startede Kasper Schmeichel sit forsøg på en solo-redningsaktion, da han reddede straffesparket fra Joaquin Correa. På dette tidspunkt havde danskeren endnu ikke lukket et mål ind i dette års Champions League.

Pablo Sarabia ødelagde dog Kasper Schmeichels flotte statistik efter 25 minutter. Offensivspilleren headede den forbi danskeren, der var chanceløs. Et fornemt hovedstød.

Roman Sanchez Pizjuan, Sevillas hjemmebane, er ikke et stadion, man husker med glæde i Schmeichel-familien. Farmand Peter Schmeichel har dårlige minder herfra. I 1993 missede Danmark deltagelsen ved VM i USA efter et 0-1-nederlag til Spanien på selvsamme bane. Sejrsmålet faldt under tvivlsomme omstændigheder, da Schmeichel blev holdt væk af José Maria Bakero på et hjørnespark. Et spansk traume i den danske fodboldhistorie.

Kampen mod Sevilla blev langt fra ligeså traumatisk for Leicester, der med Kasper Schmeichel som den bedst spillende kan holde hovedet højt nok engang.

I anden halvleg havde de engelske gæster en lang periode, hvor de frustrerede de spanske værter. Sevilla virkede tunge. Men bedst som det så ud til, at de kunne drille Sevilla. Slog Correa, hvis straffespark Schmeichel reddede, til. Han fik revanche efter en times spil med sit mål til 2-0.

Så kunne englænderne så småt begynde at pakke taskerne. Færdige, ude. Farvel, Leicester. Det gad sidste sæsons topscorer Jamie Vardy bare ikke høre på.

Med sit reduceringsmål til 1-2 holder han stik imod al logik stadig Leicester inde i Champions League-varmen.

Og hvem ved? Måske var det lige præcis det mål, der skulle til for at vende de engelske mestres sæson til det bedre.