Manchester City opretholder sin suverænitet på Etihad Stadium. Med en 2-1-sejr over Liverpool uden Daniel Agger lykkedes det 2. juledag for niende gang i træk Manchester City at vinde på hjemmebane og holdt sig dermed lige i slipstrømmen af Arsenal, kun et point fra førstepladsen.

- Tre point i sådan en kamp er stort. Det var en hård kamp. Den hårdeste på hjemmebane i denne sæson, sagde den ene af Manchester Citys målscorere, Vincent Kompany efter kampen.

I et opgør fyldt med aggressivt angrebsspil skuffede Premier Leagues to mest scorende hold ikke den neutrale fodboldfan, der kunne se smukke, gennemspillede angreb, store og små målmands-præstationer og glimrende pasningsspil blive til chancer nok til en hel sæson.

Manchester City havde inden kampen ikke bare været suveræne på den hjemmebane, som de i 2012 satte Premier League-rekord på med 20 sejre i træk, men mødte også op med ni kampe i træk som ubesejrede i det hele taget, og allerede i det femte minut headede Jesus Navas på stolpen for lige som at lægge stilen. Men Liverpool slog tilbage og spillede i store perioder af første halvleg bedst.

I det 24. minut bragte Liverpool sig fortjent foran 1-0, da Coutinho sparkede Raheem Sterlings lidt for lange træk udenom Joe Hart det sidste stykke i mål, og på det tidspunkt lignede gæsterne det hold, der som det første i denne Premier League-sæson kunne hente point på Etihad Stadium.

Anført af Luis Suarez og Raheem Sterling fandt Liverpool hele tiden rum bag Manchester Citys midtbane og burde have fået lov at spille videre, da dommer Lee Mason fløjtede for offside, men i stedet for at være foran 2-0, kunne gæsterne se Manchester City udligne.

Gennem hele sæsonen har Liverpool haft store problemer på defensive dødbolde, og netop som den første halve time var spillet, var det Vincent Kompany, der holdt sig foran Martin Skrtel og steg op til et hjørnespark, som han pandede i mål til 1-1.

- Jeg elskede hvert minut af kampen. Det er den slags kampe, jeg lever for, sagde målscoreren.

Den uhyrligt levende kamp bølgede frem og tilbage og bød på et væld at gennemspillede målchancer, og et minut før pausen fik Alvaro Negredo bragt hjemmeholdet foran med 2-1. Efter en hurtig omstilling afsluttede han forholdsvis svagt med venstre yderside, men bolden gik noget overraskende over Liverpool-målmand Simon Mignolet, der kun fik en sløv hånd på afslutningen.

Det var Manchester City, der anført af den svævende midtbane-kolos Yaya Touré havde bolden det meste af tiden, men Liverpool var hyperfarlige i omstillingerne, og hjemmeholdet kunne efter pausen takke den tilbagevendte keeper, Joe Hart, for, at i de aggressive gæster ikke fik udlignet. Både Raheem Sterling og Jordan Henderson måtte se deres forsøg afværget, og i stedet for at lægge sig på førstepladsen af Premier League må Liverpool se Manchester City smutte forbi sig og op på ligaens andenplads.

- Det er et hårdt nederlag, og jeg er skuffet over, at vi taber. Vi spiller aggressivt og med stor selvtillid. Vi scorer et flot mål, og linjedommerens begår en stor fejl, da han vinker offside (på Raheem Sterling, red.). Men vi må også se på os selv. Vi lukker igen mål ind på hjørne, og vi lader dem score kort før pausen. Det er skuffende. Men jeg er samtidig stolt af holdet. Det er flot, at vi er med til det allersidste mod et så godt hold, sagde Liverpool-træner Brendan Rodgers.