De romerske forsvarsværker på Stadio Olimpico stod i den grad for fald, da tyske Bayern München hærgede og scorede i et væk mod Roma tirsdag aften og vandt 7-1.

- Jeg er altid meget glad, når jeg er tilbage i Rom, hvor jeg spillede et halvt år for Roma. Jeg ved, hvor meget de elsker fodbold, og hvor passionerede de er. Jeg elsker at komme tilbage her, sagde Bayern Münchens cheftræner, Pep Guardiola, inden opgøret mellem de to hold.

Og efter tirsdagens kamp er der ikke noget at sige til, at spanieren elsker at komme tilbage til Rom, hvor det i hans tid i Roma blandt andet blev til en Champions League-kamp i 2002/2003-sæsonen, hvor han spillede sammen med Daniele De Rossi og Francesco Totti, der også var i startopstillingen tirsdag aften.

Om det var hans nære kendskab til byen, stadionet og klubben, der gav tyskerne en fordel skal være usagt, men kampen var ikke mange minutter gammel, før hans elegante germanske tropper startede med at blæse Roma ud af banen.

Et fantastisk træk ind i feltet fra højresiden af Arjen Robben blev afsluttet med en fantastisk følt afslutning over i det lange hjørne uden chance for Romas målmand Morgan De Sanctis, der fik en lang aften.

En skidt start italienerne, der dog kom under yderligere belejring. Halvvejs gennem første halvleg lavede Thomas Müller og Mario Götze en fræk manøvre, hvorefter sidstnævnte udplacerede De Sanctis i målet.

Forud for sæsonen hentede Roma Mapou Yanga-Mbiwa i Newcastle, hvor han ikke havde imponeret. Det gjorde han bestemt heller ikke ved 3-0 målet, hvor han undlod at dække evigt farlige Robert Lewandowski op.

Imponerede gjorde målmand Morgan De Sanctis det heller ikke ved 4-0 målet, da han parerede et skud fra Arjen Robben ind i målet. Det fik dog ikke Bayern München til at skrue ned for tempoet, og derfor kunne Thomas Müller også gøre det til 5-0 efter et tvivlsomt straffespark for hånd på bolden.

I anden halvleg fik romerne langsomt, men sikkert kæmpet sig længere frem på slagmarken, hvor Gervinho havde flere gode muligheder for at reducere føringen. Det lykkedes dog først på hans tredje store chance at få den lille runde ind i nettet bag Manuel Neuer på et smukt hovedstød.

Den tyske sejr kom dog aldrig for alvor i fare i anden halvleg, da de to indskiftere Franck Ribery og Xherdan Shaqiri begge scorede og gjorde det til 7-1. Derfor vil Pep Guardiola nok også være tilfreds med udbyttet fra togtet til den italienske hovedstad, hvor danske Pierre-Emile Højbjerg ikke fik spilletid.

Med sejren skal det gå meget galt, hvis ikke Bayern München går videre fra Champions Leagues gruppe E, hvor de ligger med maksimumpoint for tre kampe. Roma har på trods af nederlaget stadig gode chancer for at spille sig videre, da de har Manchester City hjemme i det, der kan blive den afgørende kamp for at komme videre fra gruppen sammen med Bayern München. Det vil dog kræve markante forbedringer over hele linjen.

Chelsea snuppede også en storsejr, da de vandt med 6-0 mod Maribor, mens Shakhtar Donetsk ydmygede Bate Borisov og vandt med 7-0.