FC Midtjyllands håb om at slå Manchester United ud af Europa Leagues 16.-delsfinaler mere end lever inden returkampen.

Torsdagens første møde mellem klubberne i Herning endte med en nærmest sensationel 2-1-sejr til midtjyderne efter at have været bagud.

En fremragende udligning af Pione Sisto i slutningen af første halvleg og et resolut spark fra indskiftede Paul Onuachu efter 77 minutter vendte kampen efter Memphis Depays åbningsmål.

Lige som på resultattavlen viste de danske mestre, at de også rent spillemæssigt kunne være med mod et skadesplaget United-hold. I lange perioder var FCM bedst.

Med lidt mere kvalitet i afleveringerne på banens sidste tredjedel havde midtjyderne også spillet sig frem til chancer, der kunne have givet en større sejr.

I opvarmningen blev United-målmanden David De Gea skadet, men erstatningen Sergio Romero viste sit værd med flere store aktioner - den første efter ti minutter.

Kian Hansen kom ugeneret frem til et hovedstød efter et hjørnespark, og kun en lynhurtig refleks fra Romero holdt FCM-stopperen fra at blive kampens første målscorer.

I slutningen af første halvleg kom så et minut, der normalt ville være en retvisende fortælling om danske hold i europæisk fodbold - uskarphed kombineret med international kynisme.

Januarindkøbet Vaclav Kadlec fik en friløber fra midten af banen, da Manchester United blev fanget ude af balance. Tjekken stormede af sted, men foran mål valgte han den forkerte løsning.

Kadlec prøvede selv med en flad afslutning, i stedet for at aflevere bolden på tværs til en helt blank Pione Sisto. Romero tog sig af skuddet med en stærk fodparade.

Få øjeblikke senere var gæsterne i front i stedet. Bolden var hurtigt ført op mod FCM-målet, og efter et indlæg lykkedes det for en udækket Memphis Depay at trampe bolden forbi Mikkel Andersen og ind i nettet.

En kold dukkert for FCM, der havde været det bedste hold de første 37 minutter.

Modsvaret kom dog hurtigt, da Pione Sisto tog sagen i egen hånd. Efter at have ført bolden i et højt tempo forbi flere forsvarsspillere sluttede Sisto sin solotur med at banke bolden i nettet.

Et eminent mål fra stortalentet, som næppe bliver mindre attraktiv for større klubber efter den aktion.

Efter 1-1 ved pausen satte United sig på begivenhederne i begyndelsen af anden halvleg, og holdet havde blandt andet store muligheder ved Jesse Lingard og Juan Mata.

Når hjemmeholdet havde bolden længere fremme ad banen, var cheftræner Jess Thorup ekstra opmærksom på, om den defensive ankermand Tim Sparv også havde sneget sig for langt frem.

I så fald blev finnen beordret længere tilbage for at sikre bedre mod omstillinger.

Måske i erkendelse af Uniteds pres prøvede Jess Thorup at ryste posen efter en time og satte den over to meter høje angriber Paul Onuachu på banen. Efter få minutter var det ved at give bonus, da kun en ny stor redning fra Romero forhindre nigerianeren i at score.

Efter 77 minutter kom så målet, der sendte FCM mod sensationen. Nok en gang var det Onuachu, som var afslutter - og denne gang med succes. Foran feltet driblede han kluntet, før han pludselig sparkede bolden fladt i mål.

Målet udløste en kæmpe jubelbunke, og stemningen steg på en i forvejen god vokal aften i Herning.

På banen forsvarede midtjyderne sejren hjem til sidst, og holdet har nu taget et stort skridt mod en ottendedelsfinale.