KØB PLUS!

Kæmpe karantæne for at spytte på dommer

Raul Meireles er rasende over at skulle sidde ude i 11 kampe

Den tidligere Liverpool- og Chelsea-spiller Raul Meireles er kendt som en hård hund på fodboldbanen. Det prædikat levede han op til i sidste weekends tyrkiske brag mellem sin nuværende klub Fenerbahçe og ærkerivalerne Galatasaray. Her trak Meireles to gule kort til sig, og ved modtagelsen af den sidste advarsel løb temperamenten helt af med portugiseren.

Ifølge kampens dommer Halis Ozkahya blev han nemlig spyttet i hovedet af Meireles og fik desuden en række homofobiske bemærkninger og håndtegn med på vejen. Det har det tyrkiske fodboldforbund valgt at slå hårdt ned på ved at tildele Raul Meireles hele 11 kampes karantæne. Dermed må den 29-årige vildmand se på fra tribunen helt frem til slutningen af februar.

Meireles selv nægter pure at være gået over stregen.

- Jeg er virkelig irriteret over at blive anklaget for at spytte på dommeren. Jeg har et otteårigt barn. Kan du forestille dig, hvad der skete, hvis de andre skolebørn begyndte at sige at din far har spyttet på en dommer? Det kunne ødelægge mit omdømme i mit barns øjne, siger Meireles ifølge Daily Mail.

Desuden har Meireles det særdeles skidt med de homofobiske anklager, og vil gå videre med sagen.

- Jeg har mange homoseksuelle venner, som jeg respekterer dybt. Håndtegnet jeg lavede var et udtryk for at dommeren bukkede under for presset fra hjemmeholdets (Galatasarays) fans. Et udtryk for at han var bange. Se på min hårstil, min tøjstil. Jeg er ikke en fordomsfuld person, og min håndbevægelse var bestemt ikke homofobisk. Jeg ved ikke hvad håndbevægelsen for at kalde andre folk for homoseksuelle er i Tyrkiet, men det jeg gjorde var udelukkende baseret på at dommeren var en kujon, der bukkede under for presset. Dommerens anklager er oprørende og bagvaskende, og jeg vil tage retlige skridt mod ham for at bevise min uskyld, siger Meireles.

Se selv episoden fra sidste weekends kamp her.