KØB PLUS!

Kabalen der kan sende Laudrup afsted

Kan en trænerkabale sende Michael Laudrup til Arsenal? Snupper Real Madrid ham? Eller fortsætter succesen i Swansea? Kort sagt, hvor er Michael Laudrup i næste sæson? Sporten.dk vurderer.

På bare syv måneder er Michael Laudrup gået fra at være en lavthængende stjerne på fodboldens himmelhvælving til en af dem, som selv de største klubber rækker ud efter. Den danske managers succes i Swansea har ikke bare overbevist waliserne om hans kvaliteter. Også nogle af de største klubber i Europa har fået øjnene op for Laudrup som en potentielt kommende chef.

Giganter som Real Madrid, Chelsea og til dels Manchester City og Arsenal kan meget vel være på markedet efter en ny manager til sommer. Her kommer Laudrup ind i billedet. Men hvor er dansk fodbolds største navn at finde efter sommerferien?

I samarbejde med fodboldkommentator- og ekspert Niels Christian Frederiksen fra Canal 9, vurderer sporten.dk de forskellige muligheder og chancerne for, at det er præcis her, Michael Laudrup hopper i jakkesættet i den kommende sæson.

1. Swansea
Niels Christian Frederiksen: - Det mest sandsynlige er, at Laudrup bliver i Swansea. Han har ikke været god til kontinuitet, så mon ikke de andre potentielt interesserede klubber gerne vil se ham an i lidt længere tid? Faren for at Michael Laudrup er et 'one season wonder' er jo stadig til stede. Desuden har Laudrup lige styrket sin organisation med Morten Wieghorst. Det tyder på, at han har lyst til at blive i Swansea. Men selvfølgelig smutter han, hvis han får et tilbud fra en af de helt store klubber.
Dom: 70 procent

2. Real Madrid
Niels Christian Frederiksen: - En af de store klubber er Real Madrid, og jeg tror meget på, at deres nuværende træner - José Mourinho - lander i Chelsea. Det efterlader en ledig stol i Madrid. Lederne i Real Madrid vil gerne have en gentleman efter et par hårde år med Mourinho, og Laudrup er om nogen en gentleman. I mange år var Arsene Wenger manden, der kunne være Real Madrids gentleman, og det kan han stadig være. Men Laudrup nyder meget stor respekt i den spanske hovedstad. Også blandt kongeklubbens medlemmer.
Dom: 15 procent

3. Arsenal
Niels Christian Frederiksen: - Lad os bare antage, at Arsene Wenger er ved at være lidt slidt i filten. Han er jo kommet i en alder, hvor det kan være på tide at prøve noget nyt. Det kunne eksempelvis være Real Madrid. Ender Wenger i Spanien, kan Laudrup ryge til Arsenal. Laudrup passer godt ind her, når vi taler spillestil, og desuden har han vist sig som en god indkøber. det er noget, de godt kan lide i Arsenal.
Dom: 10 procent

4. Chelsea
Niels Christian Frederiksen: - Som sagt er jeg ret overbevist om, at José Mourinho vender hjem til Chelsea. Chelsea har skiftet manager vanvittigt mange gange, og den her gang, tror jeg, de går efter noget, de ved hvad er. De tager en, de kender. Som Mourinho, der er det sikre valg. De vil have noget, som de ved virker. Det tæller imod Laudrup i Chelsea, selv om han de seneste dage er blevet sat i forbindelse med London-klubben.
Dom: 5 procent

Læs også: