KØB PLUS!

Jødisk Swansea-spiller nægtet indrejse

Itay Schechter er nødsaget til at træne i sit hjemland, mens resten af Swansea-truppen er i Dubai og feriere den. Angriberen kan takke Israel-Palæstina-konflikten for dette.

Laudrup har sendt mandskabet til Dubai for at slappe af og samle tankerne forud for Capital One Cup-finalen mod Bradford. Men det får Itay Schechter ikke glæde af. Han er nemlig israeler, og som resten af de Arabiske Emirater, så anerkender Dubai ikke Israel som en stat - og dermed heller ikke Schechters pas.

- Itay kunne ikke komme med - det har noget at gøre med hans pas, og han møder os i Liverpool, forklarer en frustreret Laudrup til This Is South Wales.

Forholdet mellem Israel og de arabiske lande har længe været anspændt grundet Israel-Palæstina-konflikten, og det er ikke første gang, at de diplomatiske komplikationer ødelægger det for sportsfolk.

Den kvindelige tennisspiller Shahar Peer fik samme behandling i Dubai i 2009, da hun skulle spille en stor turnering i landet. Det fik prominente tennisspillere til at protestere mod forbuddet, dog uden det store held.

Itay Schechter er taget hjem til Israel, hvor han træner med sin gamle klub Hapoel Tel-Aviv, mens resten af holdet er i Dubai.

Læs også: