KØB PLUS!

Jim Stjerne: FCN-sag den første nogensinde

Jim Stjerne Hansen, der er generalsekretær i DBU og medlem af UEFA's disciplinærudvalg, mener ikke, at UEFA nogensinde er stødt på sager af samme kaliber, som det der skete i Parken tirsdag.

- Der er ikke rigtig præcedens. Vi har ikke afgørelser i sager, som helt svarer til denne her. Spektret går lige fra en reprimande til bøde til udelukkelse, mener jeg. Jeg sidder dog ikke med reglementet foran mig lige nu, siger Jim Stjerne Hansen til Sporten.dk.

Fra tirsdag den 27. november starter sagen imod Luiz Adriano fra Shakhtar Donetsk, som tirsdag brød de uskrevne fair-play regler og scorede ét mål, selvom FCN-forsvaret stod og ventede på at få bolden tilbage efter dommerkast.

Iifølge Jim Stjerne Hansen så kommer der ikke til at gå ret lang tid, før det europæiske fodboldforbund (UEFA) har truffet en beslutning i sagen.

- Ved første instans er det normalt baseret på skriftlige indlæg. Dét, de vil sidde med, er den delegeredes rapport. Og måske en rapport fra en venue director om, hvad der er forgået. Så rejser de en disciplinærsag, og så vil den pågældende blive bedt om kommentere på sin oplevelse af hændelsen, siger Jim Stjerne Hansen og fortsætter:

- Det kommer ikke til at tage ret mange uger, fordi man jo skal forholde sig i forhold til hans (Adriano, red) deltagelse i de næste kampe i Champions League. Så det bliver noget med indenfor 14 dages tid.

Jim Stjerne Hansen er på grund af sin nationalitet i denne sammenhæng inhabil til at sidde med i denne sag, og han vil derfor heller ikke komme med et bud på straffen. Men han er dog sikker på, at denne sag vil præcedens for lignende sager i fremtiden.

- Der er ingen tvivl om, at denne sag vil danne præcedens. Så vidt jeg husker, så er det den første af sin karakter. Vi har haft sager, der lignede. Men aldrig af samme kaliber, afslutter Jim Stjerne Hansen.

Læs også: