KØB PLUS!

Jacobs: Naive danske spillere

FCKs cheftræner Ariël Jacobs mener, at holdene i Superligaen er lidt ringere end i den bedste belgiske række. Og så spiller de naivt uden den fornødne disciplin i forsvaret.

FC Københavns belgiske cheftræner Ariël Jacobs er klar til at fælde sin dom over Superligaen efter, at hans hold har sat sig på førstepladsen efter de første 15 spillerunder.

I et interview med belgiske sporza.be giver Jacobs udtryk for, at de danske hold spiller lige lovligt naivt i deres lyst efter at komme frem over banen.

- Niveauet er lidt lavere end i Belgien, men jeg tror, at topholdene i Danmark vil kunne konkurrere med de belgiske tophold.

- Danskerne vil altid spille fodbold. De spiller meget åbent, nogle gange for naivt. Jeg har haft en del problemer med at få dem til forsvare faste positioner. Nogle gange ser man tre angribere alene mod en enkelt forsvarer, konstaterer Jacobs, som tydeligvis godt kunne tænke sig lidt mere disciplin i sin bageste kæde.

Til gengæld nyder han, at der er meget mindre pres på i FCK i forhold til, hvad han tidligere oplevede, da han i fire et halvt år stod i spidsen for Anderlecht.

- I København kan jeg arbejde på en anden måde. Her er meget mere ro på end i Anderlecht. Der var altid en masse pres og interesse. Alle ser på dig med en lup, siger Jacobs, der tilbage i januar i år besluttede sig for at forlade den belgiske storklub.

Han afviser, at han skulle være i spil til at efterfølge Morten Olsen, selvom han har hørt om rygtet. Et rygte, som han ikke er begejstret for.

- Det var meget irriterende. Morten er et monument i dansk fodbold. Lad ham arbejde i fred, lyder opfordringen fra den belgiske succestræner.

Læs også: