KØB PLUS!

Inter på rov i Danmark

Den italienske storklub jagter danske talenter i Superliga-klubberne. Se nogle af dem.

Den italienske storklub Inter kan blive den næste danskerkoloni i udlandet.

Inter har det seneste år hentet to stortalenter i Brøndbys Patrick Olsen og FCMs Morten Knudsen, og italienerne vil have mere dansk.

Inter har intensiveret scoutingarbejdet på Superliga-klubbernes ungdomshold, og klubben er interesseret i at få fingrene i flere danske talenter. Det bekræfter direktøren for Inters ungdomsafdeling, Pierluigi Casiraghi.

- De unge danske spillere er meget modne og meget disciplinerede. De har en god taktisk fornemmelse allerede i en tidlig alder, og vi har flere gode emner i kikkerten, skriver Casiraghi i en mail til BT.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvilke spillere der er inde i billedet, men ifølge BTs oplysninger har Inter et godt øje til flere af Brøndbys U17-landsholdsspillere.

Her er en spiller som den 17-årige angriber Mikkel Jensen et af de mest attraktive emner for storklubberne, og han spiller også på U17-landsholdet.

Inter følger også FCMs danske akademi-spillere intenst, og det var her, man blandt andre spottede Morten Knudsen, før han overhovedet fik debut på førsteholdet i Superligaen.

Det gjorde Patrick Olsen derimod i Brøndby, men han skiftede alligevel i sommer til Inter. Det er især Olsens udvikling i Inters ungdomsafdeling, der har forstærket interessen for danske talenter.

Morten Knudsen skifter først til Inter i januar, men Inter-bossen Pierluigi Casiraghi forventer meget af sine to danske spillere.

- Patrick Olsen har imponeret os. Han har gjort det rigtig godt og falder bedre til i klubben og på niveauet dag for dag. Knudsen er også en spiller, som, vi forventer, vil udvikle sig meget hos os, forklarer Inters ungdomschef.

Storklubber som Inter og Ajax har opdaget talentmassen i Danmark og vil allerhelst have spillerne i en ung alder, så de kan gå ind under kategorien som egen-udviklede spillere, når og hvis de kommer på førsteholdet.

I Ajax har man allerede unge profiler som Lucas Andersen og Viktor Fischer i staben sammen med de mere etablerede Christian Eriksen, Christian Poulsen, Nicolai Boilesen samt Lasse Schöne.

Det er den vej, Inter ifølge BTs oplysninger også ønsker at gå. Inter har oprustet sit scoutingarbejde i Danmark og resten af Skandinavien.

Det bekræfter Pierluigi Casiraghi.

- Vi er generelt rigtig godt repræsenteret på de mest interessante markeder. Vi har skabt et godt netværk, men der er god grund til at kigge ekstra på Danmark og de andre skandinaviske lande, forklarer den tidligere stjerne-angriber i Serie A.

FAKTA:

De er 'INTERessante'

Mikkel Jensen, 17 år, angriber, Brøndby
Svenn Crone, 17 år, forsvarer, Brøndby
Mikkel Luimes Nielsen, 17 år, midtbane, FCM
Viktor Ahlmann Nielsen, 17 år, angriber, AaB