KØB PLUS!

Ikke stolt af Silkeborg-fiasko

Eleven Troels Bech møder i dag sin mentor Viggo Jensen og Silkeborg, hvis dårlige situation Bech føler medansvar for

Det er på flere måder en speciel kamp, Troels Bech går ind til, når han i eftermiddag er på besøg hos sin tidligere klub Silkeborg.

Udover gensynet med sin gamle hjemmebane er det også et direkte møde med sin rigtig gode ven og mentor Viggo Jensen, der om nogen var manden, som fik sparket gang i Troels Bechs trænerkarriere. Det skete tilbage i Silkeborg-tiden i starten af 1990erne, hvor Troels Bech var spiller under Viggo Jensen, som også dengang sad på trænertaburetten i det jyske.

- Viggo tog mig til side som 24-årig til en samtale og sagde, han ville sætte mig af holdet, fordi jeg ikke var god nok. Der sagde han samtidig til mig, at han troede, jeg ville klare mig bedre som træner. Det er en halvhård besked at få som 24-årig. 14 dage senere var jeg da også tilbage på holdet, og jeg nåede at blive dansk mester med Silkeborg. Men det viste sig jo, at han havde ret, siger Troels Bech og tilføjer:

- Tre-fire år senere fik jeg så mit første trænerjob, da jeg blev assistent under Viggo i Viborg. Han har været en stor inspiration for mig med sin enorme passion for fodbold, og det har sat sine tydelige spor i mig.

Umiddelbart virker de to trænere ellers som direkte modsætninger, og det er svært at se, at det er de Viggo Jensenske dyder, der i dag danner grundlag for Troels Bechs trænergerning. Det er dog ifølge Bech meget naturligt.

- Nu har jeg heller ikke arbejdet sammen med ham i 17 år, og man skulle meget gerne udvikle sig på så lang tid, og det synes jeg da, at jeg har gjort, ligeså vel som Viggo har. Der er da heller ikke noget menneske, jeg har skændtes så meget med som Viggo, men derfor kan man godt lære af hinanden og være inspireret, siger Bech, der er påvirket af den situation, som Silkeborg og redningsmanden Viggo Jensen i øjeblikket befinder sig i under stregen.

Troels Bech føler nemlig, at de dårlige resultater i nogen grad falder tilbage på ham og det arbejde, han lavede i klubben.

- Jeg er godt klar over, at de ikke kan komme og fyre mig for det, der er sket, og at Keld er meget ansvarlig for det, der er foregået. Men jeg synes også, mine resultater skal måles på det, der sker efterfølgende, og det er derfor, jeg har lidt i klemme og ikke er stolt af det, der sker nu, siger Troels Bech og tilføjer:

- Jeg troede bare, at fundamentet var mere solidt. Jeg troede, vores fælles kultur holdt mere. Men modsat er det måske det, der gør, at de har vundet de kampe, de har i denne sæson, så reelt kan jeg jo ikke vide det, lyder det fra OB-træneren.

Læs også: