KØB PLUS!

I Torino taler de kun om Laudrup

Mens de fleste FCN-spillere har præsteret langt bedre end Andreas Laudrup i Champions League, så er det ham italienerne fremhæver.

Åhh, det efternavn. Det er jo ikke til at løbe fra, og det står jo også altid plastret ud over bagsiden af kamptrøjen.

Nogle gange stjæler det bare alt fokus, selvom man måske ikke helt har gjort sig fortjent til det. Det kan Andreas Laudrup skrive under på.

Indtil videre har den lille kantspiller ikke storspillet i Champions League. Faktisk er han kun startet inde én gang og forlod banen med en middel præstation i bagagen.

Alligevel er det ham, der bliver fremhævet, når Juventus-spillerne bliver bedt om at nævne et par spillere, de mener har gjort det særligt godt for FC Nordsjælland indtil videre i verdens fornemmeste klubturnering.

- Laudrup, Nordstrand og Beckmann, lyder det fra Juventus-spilleren Leonardo Bonucci.

At førstnævnte er med i den sætning, må være en gåde for de fleste fodboldobservatører. Med al respekt for Andreas Laudrup, så har han ikke sprudlet. Men faderens navn og bedrifter fornægter sig stadigvæk ikke, og når Michael Laudrup så samtidig har spillet for netop Juventus, ja så lægger man mærke til sønnen.

- Det er da altid dejligt at få ros fra en kollega, også selvom det er fra en anden liga og et andet land, men jeg prøver at bevare fokus på trods af alt det.

Er det mærkeligt at blive fremhævet?

- Jeg ved jo ikke, hvad de tænker om mig. For at være helt ærlig, så bekymrer jeg mig ikke så meget om det, siger Andreas Laudrup.

Lige præcis den tilgang til opmærksomheden er tillært, og noget han i stadig stigende grad skal arbejde med.

- Jeg har kendt Andreas rigtig, rigtig længe. Og det her er en del af hans udvikling. Han skal have sin egen identitet frem, for han har så meget guf i sig ud over efternavnet. Lad os derfor bare kalde ham Andreas. Han har gode evner, og processen for ham er at gøre sig fri af det efternavn både på og uden for banen. Det skal jeg ikke sige til ham her umiddelbart før kampen, men det her forløb er en del af hans udvikling, siger FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand.

Flere italienske medier har rettet fokus på Andreas Laudrup både til dette opgør hjemme i Italien og også ved forrige møde i Parken. Anderledes kan det ikke være i en klub, hvor far Michael har rendt rundt tidligere.

- Lige nu er det ikke noget, jeg tænker på. Det er så stort det her, så alle de ting ligger meget fjernt for mig. Det vigtigste er holdet. Jeg har ikke bemærket, at opmærksomheden omkring mig har været anderledes end normalt. Klubben har været god til at håndtere det pres, så vi har haft fokus det rette sted, siger Andreas Laudrup.