Sporten.dk har undersøgt, hvad der egentlig sker, hvis Brøndby går konkurs

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hvis Brøndby bliver erklæret konkurs, bliver klubbens førstehold tvangsnedrykket. Så klar er konsekvensen, forklarer Claus Thomsen, der som direktør for Divisionsforeningen også er direktør for Superligaen A/S.

- Hvis man går konkurs i Superligaen, rykker man ned i 2. Division. En konkurs betyder, at man rykker to rækker ned. Ved en rekonstruktion bliver man fratrukket sammenlagt ni point, siger Claus Thomsen.

Brøndby IF kæmper i øjeblikket med økonomien og arbejder på en redningsplan, der skal holde konkursen fra døren. Men hvis det unævnelige alligevel skulle ske, må klubben tage elevatoren ned.

- Hvis skifteretten afsiger konkursdekret over en under DBU hørende klub, rykkes den af konkursdekretet omfattede klubs 1. seniorhold 2 rækker ned, lyder det i paragraf 33.4 i DBU's regelsæt.

Reelt betyder det dog, at turen går helt ned til Danmarksserien. Det er en skærpende omstændighed i regelsættet, at nedrykningen sker fra 'den placering, som ville have været resultatet' - det vil sige den nuværende placering eller endnu værre.

Efter som Brøndby nu ligger under nedrykningsstregen, og ifølge reglerne i de resterende kampe er fastsat til at tabe med 3-0, virker en nedrykning uundgåelig. Derfor regner man nedrykningen fra 1. Division.

Divisionsforeningen oplyser, at en økonomisk rekonstruktion midt i en sæson også kommer til at koste sportsligt. Så bliver klubben fratrukket sammenlagt ni point, hvilket sagtens kan bringe en klub tættere på nedrykning.

Bliver man tvangsnedrykket som følge af en konkurs, får man heller ikke den barmhjertige pose penge fra Divisionsforeningen og tv-aftalen, der populært kaldes den økonomiske faldskærm. Det vil sige det tilskud, der skal gøre det nemmere for en nedrykkende Superligaklub at tilpasse sine omkostninger til en lavere række.

- Den bliver ikke udløst i tilfælde af en tvangsnedrykning efter en konkurs. Det ville ikke give nogen mening. De penge ville gå direkte til kreditorerne, så de ville være spild set fra vores side af udbetale dem, siger direktør Claus Thomsen, Divisionsforeningen.