KØB PLUS!

Hvem er Champions Leagues bedste?

Lille spejl på væggen dér, hvem er stærkest i Champions League hér. Der trækkes lod til 1/8-finalerne torsdag middag, og Sporten.dk rangerer de 16 tilbageværende hold.

Der kan ske meget, inden Champions League-hymnen igen knalder ud gennem højtalerne på stadions overalt i Europa i februar. Alligevel giver sporten.dk her sit bud på styrkeforholdet blandt de 16 1/8-finalister, der første gang støder hovederne sammen den 12. februar.

1. FC Barcelona
Den sørgelige nyhed om en kræftsyg Tito Villanova er ikke nok til at vælte suveræne FC Barcelona væk fra førstepladsen. De spanske giganter er urørlige i Spanien, og netop nu er de det samme i en powerranking.

2. FC Bayern München
Tyskerne har fået lukket de få huller, som de seneste år har afholdt dem fra at være blandt de absolutte topfavoritter. Men gode indkøb og en fantastisk tysk sæsonstart ændrer fundamentalt på det.

3. Manchester United
Et hold med Robin van Persie og Wayne Rooney på top vil altid være blandt favoritterne. Når træneren samtidig hedder Sir Alex Ferguson og klubben Manchester United er en top 3-plads selvskrevet.

4. Real Madrid
Interne problemer, polemik omkring trænerposten og skuffende nationale resultater sender Real Madrid bag de øvrige giganter. Cristiano Ronaldo og co. har dog kvalitet i overflod, og det er nok til at tage titlen.

5. Juventus
De absolutte stjernespillere falder ikke over hinanden i Juventus, men et fantastisk kollektiv og superresultater i den hjemlige liga er nok til at gøre italienerne til kandidat til titlen.

6. Shakhtar Donetsk
Bare spørg FC Nordsjælland. På trods af en middelalderlig opfattelse af ordene 'fair play', emmer Shakhtar af kvalitet. Holdets offensiv er alene nok til at sende de brasiliansk dominerende ukrainere på kurs mod Istanbul.

7. Borussia Dortmund
De tyske mestre var et af gruppespillets helt store positive overraskelser. Fremragende offensivt spil, store resultater mod Real Madrid og Manchester City og sublime tilhængere kan bringe Dortmund langt.

8. Paris St. Germain
Spørgsmålet er, om Zlatan Ibrahimovic alene er nok for franskmændene. Svenskeren er en enmandshær, og på trods af en hos nyrige PSG, der på trods af en øjeblikkelig 1. plads i Frankrig, endnu ikke har vist potentialet.

9. AC Milan
Berlusconis baryler har været forfærdelige i Serie A, siden de i sommer mistede Zlatan og Thiago Silva. Men Milan er Milan, og der kan blive købt ind i vinterens transfervindue. Derfor skal 'Rossoneri' ikke dømmes ude.

10. FC Porto
Portugiserne finder og videreudvikler ekstremt talentfulde spillere. Det har før bragt dem hele vejen i mål, men i år er det næppe nok. Brug 1/8-finalene på at holde et vågent øje med colombianske James Rodriguez. han bliver god!

11. Arsenal
Wengers drenge er som altid blandt de sidste 16, men i år det sværere end længe at se dem gå langt. Arsenal kan overraske, men meget længere end kvartfinalen går det unge, ustabile hold ikke.

12. Malaga C.F
Klubbens fra feriebyen var fremragende i gruppespillet og gør det igen godt i La Liga. Alt sammen sker på trods. Malaga er løbet tør for penge og mistede flere store spillere i sommer. De har imponeret, men i forhold til CL ser vi deres sidste krampetrækninger.

13. Schalke 04
En fortsat unavngivet træner fører Schalke i kamp i 1/8-finalerne. Med Klaas-Jan Huntelaar i front, har tyskerne har flere stærke offensive navne, og der kan bringe dem i kvartfinalen. Men her stopper legen også.

14. Valencia C.F
Ernesto Valverde har overtaget trænersædet på Mestalla, men truppen rummer ikke samme kvaliteter som i begyndelsen af sidste årti , hvor Valencia nåede langt hvert år. Vi har snart set det sidste til spanierne.

15. Galatasaray
Istanbul er ikke noget rart sted at være udehold, men tyrkernes hjemmebane er ikke nok til at bringe dem videre. Topscorer Burak Yilmaz er god, men kvaliteterne på holdet rækker ikke meget videre.

16. Celtic
En drømmemodstander for langt de fleste. Skotterne kæmpede sig videre fra FC Barcelonas pulje, men holdet er 1/8-finalernes svageste. Nyd den skotske udgave af 'You'll never walk alone' mens du kan. Vi hører den for sidste gang i marts.

Læs også: