De hollandske fodboldkvinder sikrede semifinaleplads med sejr over Sverige ved EM i Holland.

Doetinchem. Sommeren 2017 rummer stadig hollandsk fodboldeufori.

Lørdag fik de hollandske fodboldfans mere at juble over, da de svenske fodboldkvinder blev sendt ud af EM.

Holland vandt kvartfinaleopgøret 2-0, og dermed bookede hollænderne billet til semifinalen.

Her bliver modstanderne vinderen af kvartfinaleopgøret mellem England og Frankrig.

Sverige sled og slæbte, men holdet havde ikke meget at byde ind med offensivt i de første 45 minutter.

Holland bragte sig da også foran 1-0 efter lidt over en halv times spil.

Det var til stor jubel for både det hollandske hjemmepublikum i Doetinchem og den hollandske træner Sarina Wiegman, der sprang op fra trænersædet.

Svenskerne begik et frispark mod Vivianne Miedema, og efterfølgende bankede Lieke Martens bolden i mål på det direkte frispark.

Efter en times spil slog Holland til igen.

Lieke Martens slog en lang og præcis aflevering frem mod Shanice van de Sanden, der overløb den svenske defensiv og lagde en pasning ind til Vivianne Miedema, der nemt øgede til 2-0.

Ti minutter før tid havde Sverige bolden i mål ved Lotta Schelin, men der blev dømt offside i situationen.

England og Frankrig spiller deres kvartfinale søndag.