Mainz 05 blander sig for alvor i kampen om de europæiske pladser efter hjemmesejren over Schalke 04.

Mainz: Den tyske fodboldklub Mainz 05 har i sinde at slås med om pladserne til næste sæsons Champions League.

Klubben kan tillade sig at drømme stort, efter det fredag lykkedes at slå Schalke 04 med 2-1 på hjemmebane i Bundesligaen.

Med sejren rykker Mainz op på siden af Schalke 04, der ligger på den fjerdeplads, som udløser kvalifikationskampe til Champions League.

Begge hold har nu 33 point for 21 kampe og en måldifference på plus to. Schalke har dog scoret flest mål. Derefter følger Bayer Leverkusen og Gladbach, der har 32 point for en kamp færre.

Fredag aften kom Mainz på 1-0 efter 33 minutter, da Gaëtan Bussmann resolut sparkede bolden i mål fra en position uden for straffesparksfeltet efter et hjørnespark.

Men udeholdet svarede tilbage straks efter pausen. Leroy Sané sendte et indlæg ind fra baglinjen, og efter et par forsøg havnede bolden hos Younes Belhanda, der sparkede bolden ind til 1-1.

Det lignede en pointdeling indtil 10 minutter før tid. Så dukkede Julian Baumgartlinger op og headede en aflevering fra Yunus Malli i nettet.

Potentielt kunne der have været tale om et rent danskeropgør, men som så mange gange før sad Pierre-Emile Højbjerg på bænken hos Schalke, og Mainz' nyerhvervelse Emil Berggreen er ude med en skade.