Schalke 04 var på vej til sejr over Bayer Leverkusen, men så lavede de selvmål og fik kun uafgjort. VfL Wolfsburg uden Nicklas Bendtner spillede også remis.

Det lignede en udesejr til Schalke 04, da de var på besøg i BayArena til kampen mod Bayer Leverkusen. Holdet var kommet foran fem minutter efter pausen ved den camerounske tysker, Eric Maxim Choupo-Moting. Og de var godt i gang med at tage de tre point med hjem til Gelsenkirchen.

Syv minutter før tid tog træner André Breitenreiter den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg ud og erstattede ham med Roman Neustädter, men to minutter efter kom den i Schalke-øjne bitre udligning.

Efter et indlæg fra den tidligere Manchester United-spiller, Javier 'Chicharito' Hernandez, forsøgte Schalke-målmand Ralf Fährmann at få bolden væk - men den endte lige i hovedet på holdkammeraten Sascha Riether, der uheldigvis for ham blev noteret for et selvmål.

Kampen sluttede 1-1, og det var femte Bundesliga-kamp i træk uden sejr for Schalke 04, der er dumpet ned på ottendepladsen. Bayer Leverkusen ligger nummer seks.

VfL Wolfsburg ligger fortsat nummer tre efter 0-0 ude mod bundholdet FC Augsburg. Nicklas Bendtner sad på bænken i hele kampen, og derfra kunne han bl.a. se sin klubkammerat, den brasilianske midterforsvarer Dante, blive udvist efter sit andet gule kort fem minutter før tid.

Tidligere søndag havde Borussia Dortmund forsvaret andenpladsen ved at vinde 4-1 over VfB Stuttgart, der på grund af FC Augsburgs ene point dumpede ned under nedrykningsstregen.