KØB PLUS!

Hjulmand: Straf Adriano hårdt, UEFA!

Kasper Hjulmand kræver sanktioner mod Shakhtar Donetsks Luiz Adriano

Normalt bevarer Kasper Hjulmand altid fatningen og den gode mine nærmest uanset hvor meget, der er sket i kampens hede. men efter Luiz Adriano i aftes scorede et mål mod FC Nordsjælland i Champions League med ualmindeligt mangel på fair play, så røg Hjulmand op i det røde felt.

- Jeg har set mange ting, men det her er en skandale. En ting er, at spilleren vælger at gøre det her, noget andet er de handlinger, det bliver fulgt op med. Det er ganske enkelt en skandale, rasede FCN-træneren.

- Vi får at konstant tudet ørerne fulde om at have respekt for spillet og reglerne. I min verden er det her usportslig optræden, og Adriano burde have fået et rødt kort af dommeren. Det havde totalt ændret kampens forløb. I øvrigt håner Adriano alle på vej ud af banen, da han bliver udskiftet, det er simpelthen skandaløst, siger Kasper Hjulmand.

Det omdiskuterede mål blev scoret i første halvleg. Midt på banen skulle FCN og Shakhtar Donetsk spille videre på et dommerkast. men i stedte for at overgive bolden til FCN, som man altid gør i sådanne tilfælde, så snuppede Luiz Adriano den skam, løb hele vejen ned til FCN-kepper Jesper Hansen, rundede ham og udlignede til 1-1. Parken gik amok, og det samme gjorde FC Nordsjælland.

- Hvis det havde været mig som træner, der havde set mine spillere gøre det, så havde jeg kaldt dem hen i samlet flok og sagt, at nu lader vi modstanderen score et mål. Det er 100 procent sikkert, sagde Hjulmand.

- Jeg ved ikke, om det er muligt at sanktionere, jeg ved bare, at de har bragt spillet i miskredit med sådan en opførsel. Vi har selv som klub, nogle værdier vi arbejder efter, og så skal vi huske på, at der sidder en masse børn og kigger på det her. Det kræver moral, fair play og respekt, sagde Kasper Hjulmand, der herefter fik et spørgsmål fra en ukrainsk journalist, der mindede om, at Shakhtar Donetsk selv tidligfere havde oplevet noget ligende mod FC Barcelona.

- Fordi andre gør det samme, gør det ikke mindre moralsk forkasteligt, men vi har åbenbart forskelligt syn på moral, det er jeg klar over. Uanset hvad der er sket i historien, så kan man ikke sige, det kan vi også gøre.

Hvordan var stemningen i pausen?

- Gutterne var godt oppe at køre. Jeg kunne mærke harmen, og de var bitre. Det var en irriterende følelse, og det var svært at få ud af kroppen. Vi har noget at slås med, da vi går på banen igen, og vi ville forsøge at bruge det til noget positivt, det formåede vi bare slet ikke.

Hvad er en fair straf?

- Det ved jeg ikke. Jeg ved bare, at det her er så skandaløst, at det må få en konsekvens, også fordi Adriano nærmest smager på den her oplevelse, som var det god vin, da han går ud. Det vidner simpelthen om en helt, helt gal moral, sagde Kasper Hjulmand efter kampen, som FCN tabte 2-5.

KLIK HER FOR AT SE ADRIANOS SVINESTREG