Aldrig før er et hold røget ud af Champions Leagues gruppespil med 12 point, men den grumme skæbne overgik Napoli, der ellers var tæt på at skabe sensationen mod Arsenal.

Lad os bare slå fast, at det næsten utænkelige skete. Arsenals besøg på Stadio San Paolo i Napoli og Dortmunds sene sejr på 2-1 over Marseille blev første gang i Champions League, at hold røg ud af gruppespillet med 12 point på kontoen.

Inden sidste gruppekamp stod Arsenal, Dortmund og Napoli nemlig i den usædvanlige situation, at det engelske hold havde 12 point og de andre to ni, så selv Arsenal var i risikozonen for at forlade den fornemme turnering, inden den for alvor bliver spændende.

Det ville godt nok kræve en tremålsnederlag til Napoli samtidig med en Dortmund-sejr i Marseille, men ikke desto mindre var det dette scenarie, spillerne stod over for i gruppe F, da afgørelsen skulle findes.

Godt nok tabte Arsenal til Napoli, men Premier Leagues førerhold kunne ånde lettet op med et nederlag på 0-2 og avancement fra gruppen, ligesom Napoli kun var fem minutter fra at kunne skrige jublen ud, fordi Dortmund først i de døende minutter udnyttede at være en mand i overtal og scorede til 2-1.

Arsenal-manager, Arsene Wenger, havde før opgøret mod Napoli meldt klart ud, at førstepladsen var til at overse, så længe klubben gik videre til forårets knockout-kampe, og derfor var der heller ikke noget at sige til, at det store festfyrværkeri i Italien lod vente på sig.

Dertil var der simpelthen alt for meget engelsk håndbremse og millioner på spil, og gæsterne fra Arsenal kunne gå til pause med en tilfredsstillende nulløsning, der ellers var tæt på at gå galt. Målmand Wojciech Szczesny viste sig lidt for arrogant på en blød tilbagelægning kort før pausefløjt, så Napoli-angriberen Gonzalo Higuain fik bolden sparket op i hovedet og næsten kunne se sig selv komme på måltavlen. Det kom den argentinske angriber dog med omkring 20 minutter før slutfløjt.

Han modtog bolden fra kanten af feltet, rundede sin modstander og sparkede med et kort aftræk bolden i kassen med venstre ben. Bagud 0-1 begyndte Arsenal at lave fejlene, der var tæt på at koste dem livet. Først fik anfører Mikel Arteta kort efter Higuains føringsmål sit andet gule kort, og det vækkede Napolis håb - uagtet resultatet i Dortmunds kamp i Frankrig.

Målet til 2-0 kom da også, men desværre for Rafael Benitez’ mandskab, skete det med kun et halvt minut tilbage af dommerens spilletid. Igen var den en tidligere Real Madrid-spiller i Jose Callejon, som scorede.

For Dortmund var det Lewandowski og Grosskreutz, som scorede.

De tyske finalister var ellers en mand i overtal i en time, mens først til sidst sejrede de. Dermed er Napoli ude af Champions League med 12 point - det er aldrig sket før.