KØB PLUS!

Her hører Agger til på lønskalaen

Agger nærmer sig, men der er stadig et stykke op til midterforsvarernes absolutte lønelite. Men hvor langt? Se med herunder.

Ifølge vedholdende rygter har Daniel Agger så godt som skrevet under på en ny kontrakt med Liverpool, der vil gøre ham til den bedst lønnede danske fodboldspiller nogensinde. Ifølge sporten.dk's oplysninger, der stemmer overens med de tal, der bliver givet i engelske medier, vil landsholdsforsvareren få 36 mio. kr. om året i de næste fire år.

Sporten.dk har søgt vidt og bredt for at finde årslønningerne hos de midterforsvarere, der får den højeste hyre, men også blandt de spillere, der er at betegne som verdens bedste på Aggers position. Det forholder sig jo desværre ikke sådan, at klubberne selv lægger lønsedlerne på deres spillere ud til frit skue, så følgende lønninger er baseret på de forlydender, der har været i medierne.

Vincent Kompany
Årsløn: 74 mio. kr.
De forstår at belønne deres helte i Manchester City. Efter en pragtsæson 2011/2012 tegnede Kompany i sommer en ny 6-årig kontrakt frem til 2018, og den kontrakt sender ham klart i spidsen for de bedst betalte midterforsvarere i verden. Agger blev også rygtet til City, men det havde trods alt nok ikke været til samme løn.

John Terry, Chelsea
Årsløn: 56 mio. kr.
Han har været i gennem mediemøllen for påstået racisme og utroskab med en holdkammerats kone, men skulle John Terry nogensinde føle sig trist, så kan han sikkert trøste sig med de mange millioner, han hiver ind på kontoen hvert år. I 2009 forlængede han sin kontrakt med fem år, og indtil i sommer gjorde den ham til verdens bedst betalte forsvarsspiller.

Thiago Silva, Paris Saint Germain
Årsløn: 56 mio. kr.
Han ville vist egentlig ikke væk fra Milan, men buddet fra franskmændene endte med at blive så højt, at Milan måtte takke ja. Og Thiago Silva kan vist heller ikke være utilfreds med, hvad han så endte med at få i lønningsposen ved sit skifte til franske Paris Saint Germain.

Rio Ferdinand, Manchester United
Årsløn: 48,5 mio. kr.
Han har været forfærdeligt meget skadet på det seneste, så det er ikke meget, United har fået for sine lønkroner. Ferdinand blev på det tidspunkt verdens bedst betalte forsvarsspiller, da han skrev under i maj 2008, men han kigger ned i en betragtelig lønreduktion, hvis han fortsætter i United, når kontrakten udløber i sommeren 2013.

Nemanja Vidic, Manchester United
Årsløn: 43 mio. kr.
Endnu en United-forsvarer med skadesproblemer. For to år siden var han til gengæld brandvarm, da blandt andet Real Madrid var meget interesseret i ham, og det fik Alex Ferguson til at stange en lønforhøjelse ud til serberen, så han kom op i den højere ende af lønskalaen.

Joleon Lescott, Manchester City
Årsløn: 37 mio. kr.
Nogen elegantier er Lescott ikke, men efter sit skifte fra Everton har han bragt masser af energi og pondus til de engelske mestre. Og ingen kan beskylde Lescott for ikke at gøre sit yderste for at vise, at han er sine millioner værd.

Sergio Ramos, Real Madrid
Årsløn: 36 mio. kr.
Europamester? Tjek. Verdensmester? Tjek. En løn, der umiddelbart matcher det CV? Næh, ikke rigtig. Ramos har titler, og han viste især under VM, at han er blandt de allerbedste midterforsvarer. Og hvem husker ikke den lækre Panenka, han lavede i semifinalen mod Portugal i straffesparkskonkurrencen.

Ricardo Carvalho, Real Madrid
Årsløn: 33,5 mio. kr.
Mourinho sagde i sommer, at han ikke ville give Carvalho spilletid i sæsonen, men den aldrende portugisiske forsvarsspiller blev alligevel i klubben, og det kan man måske ikke fortænke ham i med den løn, han har udsigt til.

Gabriel Heinze, Marseille
Årsløn: 33,5 mio. kr.
Han er da dygtig, men få har vel Gabriel Heinze som en af verdens bedste centerforsvarere lige nu. Men omvendt er han stadig på den kontrakt, der efter hans skifte fra Roma til Sydfrankrig gjorde ham til en af verdens bedst betalte på den position.

Pepe, Real Madrid
Årsløn: 30 mio. kr.
Selv hvis Pepe skulle betale dummebøde for de gange, hvor han taber hovedet på en fodboldbane, ville han stadig have fint med likvider til at betale dem.

Jan Vertonghen, Tottenham
Årsløn: 29 mio. kr.
Christian Eriksen blev kåret som den tredjebedste spiller i den hollandske række i sidste sæson. Bedst var den daværende holdkammerat Jan Vertonghen, der for den præstation blev belønnet med en fin kontrakt med Tottenham.

Giorgio Chiellini, Juventus
Årsløn: 24 mio. kr.
Pengene er ikke store i Italien, og måske er det derfor, at en af verdens allerbedste midterforsvarere ligger så langt fra de lønsummer, som andre med hans niveau hæver. Med sine 'blot' 28 år har han dog stadig muligheden for at få kontrakter, der i højere grad bringer ham op på lønskalaen.

Gerard Pique, Barcelona
Årsløn: 22,5 mio. om året
Det er ikke lykkedes redaktionen her på sporten.dk at finde et godt svar på, hvorfor Pique, der i mange sæsoner har været hyldet for sine præstationer og evner på en fodboldbane, får en hyre, der kun lige runder de 20 mio. kr. om året.

Læs også: