KØB PLUS!

Her er UEFA's svar på CL-lodtrækningen

Den kontroversielle lodtrækning til Champions League løfter ikke de store øjenbryn hos UEFA

Det vakte stor opsigt, da lodtrækningen til de kommende 1/8-delsfinaler i Champions League blev foretaget torsdag. Lodtrækningsresultatet var nemlig identisk med prøvelodtrækningen, der var blevet offentliggjort onsdag aften. Siden har det på nettet væltet med beskyldninger om snyd og bedrag, men UEFA selv er ikke nervøse over situationen.

- Dagen i forvejen blev der kørt adskillige tests, så vi kunne være sikre på, at systemet var i orden. Ved disse tests blev lodtrækningen foretaget flere gange, og at den officielle lodtrækning blev helt lig med en af disse er bare en ren tilfældighed, siger en talsmand fra UEFAs presseafdeling ifølge norske Dagbladet.

På spørgsmålet om, hvordan der blev reageret internt i UEFA efter den bemærkelsesværdige lodtrækning, lyder svaret:

- Vi blev ikke overraskede. Vi vidste at der var en mulighed for det og at det kunne ske. Det er som sagt bare en tilfældighed, siger UEFA-talsmanden. Han meddeler også, at man ikke har fået flere reaktioner end man normalt gør efter lodtrækninger.

Sandsynligheden for de identiske lodtrækninger varierer alt efter, hvem man spørger - men lille, dét er den. Professor Rolf Poulsen fra Københavns Universitet har for sporten.dk udregnet den til under 0,02 procent, men grundet reglen om, at hold fra samme nation ikke kan møde hinanden, sætter andre eksperter sandsynligheden noget op. Den norske seniorforsker Anders Løland siger således til Dagbladet, at chancen - eller risikoen om man vil - nok er nærmere en procent.