KØB PLUS!

Her er Shakhtars forsvarsskrift

Shakhtars træner mener, at det ville have været usportsligt, hvis ukrainerne havde ladet FCN score med vilje. Han beskylder FCN for at bruge Adrianos mål som et alibi for det dårlige resultat.

I morgen finder høringen om Luiz Adrianos kontroversielle scoring mod FCN i Parken i sidste uge sted i UEFA disciplinærkomité. Her skal Shakhtar Donetsk komme med en redegørelse for Adrianos usportslige handling.

På den ukrainske klubs hjemmeside tager cheftræneren Mircea Lucescu forskud på redegørelsen og løfter sløret for nogle af klubbens argumenter, den tager med til UEFA tirsdag.

- Jeg vil gerne have, at UEFA tager med i deres overvejelser, at vi ikke vidste, hvordan vi skulle reagere i situationen. Hvis vi bare havde stået som statuer uden at røre os og ladet dem score, ville det efter min mening også have været usportsligt, siger Lucescu og fortsætter:

- Der er stor forskel på at lade modstanderne score på dén måde og hjælpe dem med at score. Vi vil gerne have, at personerne i komitéen, der skal træffe afgørelsen og give straffen, overvejer Adrianos situation: Han stod med ryggen til, og han så først bolden, da den landede nær hans fødder. Jeg vil gerne have, at de skal forstå, at fodbold er et følelsesladet spil, siger han.

- Og somme tider - når man tager instinkterne i betragtning - er det meget vanskeligt at træffe den rette afgørelse i et splitsekund. Jeg vil gerne have, at de (UEFA, red.) forstår, at vi gav dem (FCN, red.) plads. Uheldigvis tog Stepanenko bolden fra Stokholm, og derefter lagde Srna en lang aflevering. Efter det nåede FCN vores mål med syv afleveringer, vi rørte slet ikke bolden. Jeg siger ikke, at vi hjalp dem, FCN var målrettede i den situation, og vi var rolige.

- Men efter det tillod vi jo slet ikke, at de kunne lave afleveringer - førstegangsafleveringer - på den måde, som de gjorde ved målet. Det tillod vi simpelthen ikke, siger træneren.

Han hæfter sig ved, at resultatet indikerede, at Shakhtar kunne rejse sig efter episoden, og at FCN sandsynligvis bruger Adrianos scoring som alibi for det - for danskernes - dårlige resultat.

- Det er en fordel for dem at tale om målet, det er sandsynligvis en form for alibi. I sidste ende er vores fordel, at var kampen endt 8-2 eller 8-3, ville ingen havde været overrasket over det, siger han.

- Jeg vil gerne understrege, at vi beklager, at vi havnede i den situation, men vi må beskytte vores spillere. Ført og fremmest ønskede vi, at de skulle score, og derefter forhindrede vi dem ikke i at score. Det er meget svært at træffe den afgørelse. Man skal vide, hvad man gør i henhold til reglerne, siger han og fortsætter:

- Igen, måske havde det været mere usportsligt, hvis vi bare havde spredt hele holdet, stået stille og ladet dem score på den måde. Dét, der skete, skete, fordi vi ikke vidste, hvad vi skulle gøre i situationen, siger Lucescu.

- Jeg ved ikke, hvilken afgørelse UEFA vil træffe. Det vil afhænge af, hvor seriøst de vil analysere de seks minutter mellem vores mål og deres mål. Og hvis de forstår, at dét, der skete, var tilfældigt, vil det blive én afgørelse. Hvis ikke, vil det blive modsat, siger Lucescu, der af en ukrainsk reporter bliver stillet følgende spørgsmål:

Hvis I havde ladet FCN score - givet dem plads til det - kunne det så under specielle omstændigheder så få Chelsea og Juventus til at blive utilfredse?

- Sikkert. Alle andre ville nok fortolke det på den måde. Ingen ved, hvad der kunne være sket. Det vigtigste er, at vi beviste, at vi kunne rejse os efter episoden, rejse os i forhold til FCN, i forhold til det hele. Jeg vil ikke have, at de skal gøre os til negative rollemodeller. Der har været mange lignende episoder, hvor ingen hårde straffe blev givet, siger Lucescu.

Shakhtar vandt i weekenden deres liga-kamp over Hoverla 5-1, men ifølge cheftræneren var det ikke nemt at sætte spillerne op til klampen.

- Det var svært at sætte spillerne op til denne ligakamp efter kampen i Danmark. Vi har ikke været i godt humør, vi har været meget nedtrykte efter dét, der skete. Det gjorde, at jeg måtte foretage seks udskiftninger i forhold til kampen i Danmark, siger træneren.

Luiz Adriano var ikke i truppen til kampen mod Hoverla. 

Læs også: