KØB PLUS!
Created: man, 12/17/2012 - 17:00
Selvom 2012 ikke engang er blevet til 2013 endnu, så er flere ligaer rundt om i Europa så godt som allerede afgjort

Sæsonen er knap nok nået halvvejs i en lang række europæiske ligaer, men alligevel er det muligt med stor sandsynlighed at afgøre, hvilket mandskab der løber med det nationale mesterskab i i hvert fald syv af de større turneringer.

Sporten.dk har gennemtrawlet de øjeblikkelige stillinger i de fleste ligaer af betydning og sportslig substans, og her bringer vi overblikket over de steder, hvor mestrene stort set er fundet.

Det bringer os forbi lande som Grækenland, Kroatien, Danmark og Tyskland, mens vi venter med at afgøre noget som helst i Premier League, hvor sidste sæson med al tydelighed viste, at det hele kan afgøres i absolut sidste sekund.


TYSKLAND (Bundesligaen)

I sidste sæson blev Bayern München nummer to. Både i Bundesligaen og i Champions League - og i den tyske pokalturnering var de også kun næstbedst, men sådan bliver det med al sandsynlighed ikke i denne sæson.

I Bundesligaen brager Bayern München afsted, og efter 17 kampe har det tyske storhold hentet 42 point, mens nærmeste forfølger fra Bayer Leverkusen har hentet 33 point.

De er præcis halvvejs igennem sæsonen, og Bayern Münchens overligger hedder 81 point, som var det point-antal Borussia Dortmund hentede, da de vandt ligaen i sidste sæson. Et sted lige over 75 point kan dog givetvis også gøre det.

Sporten.dk's vurdering af Bayern Münchens mesterskabs-chancer: 90 %


SPANIEN (La Liga)

Efter weekendens resultater har Jose Mourinho erkendt, at ligaen tilhører FC Barcelona i denne sæson. For mens Real Madrid kun fik ét point mod Espanyol, så snuppede Barcelona alle tre, da de vandt 4-1 hjemme over nummer to i La Liga, Atletico Madrid. FC Barcelona har derfor 46 point efter 16 kampe, mens netop Atletico Madrid har 37 point og Real Madrid ligger på 33. Dermed er alt ud til, at Tito Vilanova får øjeblikkelig succes i sin første sæson i spidsen for det katalanske storhold.

Hans spillere har udadtil da også signaleret ekstra motivation, efter rivalerne fra Real Madrid fik fravristet mesterskabet fra Barcelona i sidste sæson. Der resterer 22 kampe af sæsonen i Spanien, og det er sandsynligt, at Barcelona får mellem 96 og 100 point samlet i sæsonen, mens mindre givetvis kan gøre det i forhold til at sikre sig guldet.

Sporten.dk's vurdering af FC Barcelonas mesterskabs-chancer: 95 %


ITALIEN (Serie A)

Nicklas Bendtner har stort set ikke fået spilletid under sit lejeophold i Juventus, men det italienske storhold har heller ikke rigtigt brug den danske angriber. Det går ganske udmærket i Serie A, hvor Juventus har samlet 41 point sammen i 17 kampe. Det er kun blevet til to sølle nederlag, til gengæld er de kommet mod deres nærmeste forfølgere fra Inter, der har 34 point, og mod rivalerne fra AC Milan, som dog ikke er en alvorlig trussel i mesterskabskampen i denne sæson.

Der er 21 kampe tilbage af sæsonen, og tabellerne fra de seneste sæsoner viser, at Juventus skal ramme mellem 82 og 84 point for at snuppe guldet. Kun Inter kan forpurre dette.

Sporten.dk's vurdering af Juventus' mesterskabschancer: 70 %


DANMARK (Superligaen)

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at FC København ikke kan kalde sig danske mestre. Det blev dog tilfældet i sidste sæson, men den fiasko har til gengæld også sat fut i FCK. I denne Superliga-sæson buldrer københavnerne afsted, og efter 20 kampe har FCK 47 point. Nærmeste forfølger er FC Nordsjælland med 35 point, men med kun 13 kampe tilbage af sæsonen, så ser mesterskabskampen faktisk ud til at være afgjort. 

For at snuppe guldet skal FCK nok regne med at skulle vinde otte kampe. Det giver 24 point oven i de i forvejen 47, og så når holdet 71 point, hvilket burde være nok til et mesterskab.

Når FCK samtidigt kan tillade sig at tabe fire ud af de i alt 13 kampe i foråret på grund af forspringet til FCN, så er der bare ro på. Det stinker langt væk af guld.

Sporten.dk's vurdering af FC Københavns mesterskabschancer: 95 %


KROATIEN (Prva HNL)

Det må virkelig være kedeligt at følge den bedste række i Kroatien, for det er altid Dinamo Zagreb, der vinder mesterskabet. Sådan har det været de seneste syv sæsoner, og sådan bliver det med garanti også i sæsonen 2012/13.

Lige nu har Dinamo Zagreb 41 point for 18 kampe, og mandskabet har otte point ned til nærmeste forfølger fra Hajduk Split. Dinamo Zagreb har desuden spillet én kamp mindre end nummer to, så afstandene når hurtigt at blive endnu større.

Der resterer 12 kampe af sæsonen, og statistikken viser, at Dinamo Zagreb skal nå mellem 72 og 75 point for at vide sig sikre på mesterskab.

Sporten.dk's vurdering af Dinamo Zagrebs mesterskabschancer: 85 %


GRÆKENLAND (Græske Superliga)

Den finansielle krise har i den grad ramt Grækenland, og det er tilsyneladende gået ud over flere af de ellers normalt stærke og traditionsrige klubber. Det er kun Olympiakos, som holder niveau i denne sæson. Holdet fører den græske liga med 39 point efter 15 kampe, og nærmeste forfølger er PAOK Saloniki med 28 point - dog med en kamp mindre.

Til sammenligning er en storklub som Panathinaikos kun nummer ni med sølle 20 point, og helt galt ser det ud for AEK Athen, der ligger til nedrykning som andensidst med 12 point.

Lige nu er de halvvejs i turneringen, og Olympiakos skal såmænd bare nå 73 point, som er præcis dét antal point, der har sikret dem mesterskabet de seneste to sæsoner.

Sporten.dk's vurdering af Olympiakos' mesterskabschancer: 85 %


UKRAINE (Ukraine Premier League)

I Ukraine er Shakhtar Donetsk ligeså ønsket en modstander, som de er hos FC Nordsjælland. Mandskabet fra Donetsk er nemlig i fuld gang med at køre over al modstand i den hjemlige turnering. Efter 18 kampe har Shakhtar Donetsk således skrabet 51 point sammen i 18 kampe. Nærmeste forfølger er Dnipro med 38 point og det tidligere ukrainske storhold Dynamo Kiev med 37.

Shakhtar Donetsk har ganske enkelt været ustyrlige i denne sæson og har for eksempel en målscore på 52-9. Der er kun 12 kampe tilbage af sæsonen, og et blik på de seneste års pointhøst fortæller, at Shakhtar Donetsk skal nå mellem 72 og 79 point for at sikre sig mesterskabet, som de altså ser ud til at vinde for fjerde år i træk.

Sporten.dk's vurdering af Shakhtar Donetsk mesterskabschancer: 95 %