KØB PLUS!

Her er hjælpen fra Holland

Danmark kan drage fordel af hollandsk sejr over Portugal, men kaos hersker i den stjernespækkede trup, hvor flere spillere er utilfredse med træner van Marwijk.

Den hollandske presse sagde det meget rammende efter kampen mod Danmark - Legoland slår Egoland.

Hollands trup er spækket med profiler i verdensklassen, og det kræver sin mand at få gudsbenåede fodboldspillere med hang til sig selv som Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart og så videre til at fungere som et team. 

Spillet har slet ikke fungeret under EM for Bert van Marwijk hollandske trup, og holdet ligger på en sidsteplads inden kampen mod Danmarks overmænd fra Portugal.

Det er dog ikke håbløst, for trods nederlag i begge kampe ved EM, har Holland stadig muligheden for at gå videre, og det kan blive til Danmarks fordel.

Matematisk skal Holland slå Portugal med to mål i den sidste gruppekamp, mens Danmark skal tabe mod Tyskland, for at der bliver fest for ’Oranje’. Og slår Holland portugiserne, behøver Danmark bare et point for at nå kvartfinalen.
   
Dermed står der danske interesser på spil i kampen mellem to andre nationer og til alt held for Morten Olsen og kompagni også en hollandsk trup, der har noget at spille for. 
  
- Vi tror, Tyskland slår Danmark, så vi skal vinde mod Portugal. Historien fortæller os, at de ikke er den nemmeste modstander, og vi skal være tålmodige. Men vi er nødt til at spille på en måde, som kan få os til at score, og jeg er sikker på, at hvis vi scorer det første mål, så kommer det andet også, siger Bert van Marwijk til UEFA.com. 
 
Den hollandske landstræner er kommet under heftig beskydning for sine dispositioner, og han må kæmpe med dæmoner i sin egen trup, der er ved at falde sammen. 
 
Størst kritik er kommet fra Rafael van der Vaart, som føler, at han bliver fravalgt til startopstillingen af andre grunde end sportslige. Tottenham-stjernen er den i truppen med flest landskampe, men alligevel bliver Mark van Bommel foretrukket. Med til historien hører, at van Bommel er svigersøn til landstræner Bert van Marwijk. 
 
- Min familie synes, jeg er tosset, at jeg har holdt mund så længe, men nu vil jeg ikke længere benægte, at jeg har det meget svært med min rolle på landsholdet. Og med 97 landskampe bag mig har jeg retten til at sige min mening, sagde Rafael van der Vaart til hollandske medier allerede inden nederlaget til Tyskland.
  
- Er I klar over, hvor frustreret jeg er? Jeg er i mit livs form og træner hårdt, men det ændrer ikke på udtagelsen af holdet, supplerede van der Vaart med hentydning til de familiære relationer på landsholdet, der sætter ham ude af spil.

Rafael van der Vaarts offentlige diskussion ser dog ikke ud til at rokke ved landstræneren valg af motor på midtbanen. Mark van Bommel var da også spilleren, som fik æren af at sidde ved siden af Bert van Marwijk på pressemødet dagen før kampen mod Portugal.
 
Chefen for spillerne ville ikke svare på spørgsmålet, om det betød, at han havde besluttet sig for holdopstillingen. I stedet valgte van Marwijk at holde fokus på Portugal.

- De har selvfølgelig Cristiano Ronaldo og Nani, men de har også ni andre spillere. Det er et fantastisk hold, advarer han inden opgøret.
   
Bert van Marwijk har da også nok at tænke på fodboldmæssigt, hvis han skal være med til at give Danmarks spillere en nemmere vej mod kvartfinalen. 
 
Holland har en trist statistik mod Portugal og kan se tilbage på seks nederlag i de hidtidige 10 kampe imellem de to nationer og kun én sejr. 
  
Al snak er overflødig, hvis bare Danmark slår Tyskland. 

Læs også: