KØB PLUS!

Her er CL-historiens største chok

Fortidens største chok er gode at læne sig op af for FC Nordsjælland, når de i aften jagter sensationen mod Chelsea

Alt taler for, at FC Nordsjælland får en travl aften på Stamford Bridge, når de møder Chelsea i London. Hjemmeholdet skal vinde for at bevare håbet om avancement og ventes at trykke de danske gæster tilbage fra start.

Men hvis nu det lykkes for FCN at tage point på 'Broen', så vil det ikke blot sende Chelsea som forsvarende mestre ud i CL-mørket - det vil også være én af turneringens største overraskelser nogensinde på højde med den buket af uventede resultater, som sporten.dk har samlet her fra mesterholdenes turnering.

FC Barcelona - Milan 0-4
Det er to storhold, der mødes her i finalen i 1994, men Barcelona var HOLDET på det tidspunkt og havde med Romario som førende skarpretter terroriseret Europa. Milan kom til finalen med stamspillere i karantæne og en lang skadesliste - og blæste Barcelona ud af banen.

Maribor - Lyon (samlet 3-0)
Vi er tilbage i 1999 og slovenske Maribor er et fuldstændigt ubeskrevet blad i europæisk sammenhæng. Lyon er på vej frem - ikke mindst med Sonny Andersson i spidsen - men falder højst overraskende sammen med to nederlag i kvalifikationen til gruppespillet.

Deportivo la Coruna - AC Milan 4-0
Efter en stensikker 4-1 sejr til Milan i den første kamp i 2004 var der intet, der tydede på, at Deportivo ville slå sig videre til semifinalerne. Tilmed mod et italiensk mandskab, der ikke havde indkasseret europæiske mål på udebane. Deportivo viste ingen nåde og førte allerede ved pausen med 3-0.

FC København - Manchester United 1-0
Ikke mange havde spået de danske mestre chancer mod de engelske giganter, men en råkold aften i 2006 i København ville det anderledes. Marcus Allbäck scorede kampens eneste mål i en af turneringens helt store overraskelser. Danske deltagere har generelt vist sig som garanter for små sensationer. Brøndbys 2-1 over Bayern München, AaBs 2-2 på Old Trafford og FC Nordsjællands 1-1 mod Juventus i dette efterår tæller med sammen med FCK's 1-1 hjemme mod Barcelona.

APOEL Nicosia - Olympique de Lyonnais (1-1 - 4-3 på straffe)
De cypriotiske miniputter overlevede mirakuløst en gruppe med Zenit, Porto og Shakhtar Donetsk, før Lyon ventede i 1/8-finalerne sidste forår. Efter en fransk sejr på 1-0 hjemme, vandt Apoel med samme cifre på Cypern. Herefter trak de det længste strå efter straffesparkskonkurrence og tog billetten til kvartfinalerne.

FC Basel - Manchester United 2-1
Sidste sæsons Champions League var rig på overraskelser. Manchester United måtte lade livet allerede i gruppespillet, hvilket var en sensation i sig selv - og at det tilmed blev FC Basel, der avancerede på englændernes bekostning gjorde det ikke mindre opsigtsvækkende. Hjemme på Skt. Jakobs Stadion vandt FC Basel 2-1 og knock-outede de engelske giganter.

Helsingborgs IF - Inter (samlet 1-0)
Inter havde ved årtusindskiftet nok engang investeret voldsomt i spillertruppen. Blandt andre den irske talentkomét, Robbie Keane, var hentet til Milano og til en trup, der i forvejen talte Ronaldo. Kvalifikationskampen til gruppespillet skulle derfor blot være en formsag, men svenskerne ville det anderledes. Helsingborg vandt 1-0 hjemme og heroisk forsvars- og målmandsspil holdt nullet for svenskerne i Milano.

Artmedia Bratislava - Celtic (samlet 5-4)
Gordon Strachan kaldte det for den værste aften i sit liv, da hans Celtic-hold i 2006 kollapsede til et af de mindste budgetter, der til dato har optrådt i turneringen. Med fire mål i anden halvleg sænkede slovakkerne de skotske favoritter, og selvom Celtic kværnede på og vandt 4-0 hjemme i den sidste kvalifikationskamp, så rakte det ikke.

AS Monaco - Real Madrid (samlet 7-3)
Real Madrid havde en fod i semifinalerne efter at have vundet den første af kvartfinalerne med 4-2 hjemme, men hovmod stod for tungt fald. Anført af den tidligere Real Madrid-spiller, Fernando Morientes, tog Monaco stikket hjem med en 3-1 sejr og endte senere i 2004 i finalen.

Inter - Arsenal 1-5
Nok engang var Arsene Wengers Arsenal under pres i Champions League-sammenhæng. Efter at være blevet ydmyget hjemme i 2003 på Highbury af italienerne med 3-0, var Arsenal tvunget til sejr i Milano for at bevare chancen for at gå videre fra gruppespillet. Til trods for fraværet af anfører Patrick Vieira, så gik Arsenal mål-amok under ledelse af en fremragende Thierry Henry. 5-1 viste måltavlen ved slutfløjt og hverken Inter eller Arsenal kunne dårligt tro det.