Seks kampe, fem nederlag. FC Nordsjælland fik den hårdeste modstand de nogensinde har fået i Champions League, og missionen lykkedes ikke. Sporten.dk har vurderet de seks Champions League-kampe.

1. Shakhtar Donetsk - FC Nordsjælland 2-0

De danske debutanter begyndte udebane-kampen på Donbass Arena i Donetsk ganske udmærket. FCN holdt fint fast i bolden, men kort før pausen gik det galt. Mkhitaryan bragte Shakhtar Donetsk i front, og FCN var aldrig tæt på point.

Sporten.dk's dom: Godkendt
For en debutant er det ingen skam at tabe i Donetsk. Større hold kommer til at tabe dér i fremtiden.

2. FC Nordsjælland - Chelsea 0-4

På deres særlige Champions League-hjemmebane i Parken så det længe ud til, at FCN skulle levere det helt store resultat mod Chelsea. Englænderne blev sat under pres, men blev lukket ind i kampen på en fejl. Trods dominans faldt FCN til sidst og tabte stort.

Sporten.dk's dom: På vippen
Det er svært at godkende en 4-0-snitter, men bedømt ud fra kampens første fem kvarter var det en flot indsats. Resten ser vi venligt bort fra.

3. FC Nordsjælland - Juventus 1-1

Hvor FCN i deres to første opgør dominerede i større perioder, var det omvendt mod Juventus, der hamrede afsted i kampens slutning og burde have vundet. Udover det ene point fik FCN for en gangs skyld også scoret. Det skete på et direkte frispark af Mikkel Beckmann, og så var der point til CL-regnskabet.

FCN havde med en mandfolkeindsats Juventus på krogen - et italiensk mandskab, der på det tidspunkt kun havde tabt én sølle kamp på et år.

4. Juventus - FC Nordsjælland 4-0

FCN-spillerne sagde selv, at udekampen i Torino var den hidtidige sværeste opgave i CL. Med deres velfungerende 3-5-2-system løb Juventus ganske enkelt de danske mestre over ende. FCN fik ikke et ben til jorden og var bagud 3-0 allerede ved pausen. Det kunne være endt endnu værre, hvis ikke Juventus havde slappet af i anden halvleg.

Sporten.dk's dom: Dumpet
Mega-dumpet. Nederlaget var ventet, men FCN-spillerne faldt til jorden med et brag i en sky af fejl, og resultatet var nådigt.

5. FC Nordsjælland - Shakhtar Donetsk 2-5

På forhånd var kampen udpeget som dén, hvor FCN skulle hente en sejr i CL. Det begyndte også fint i Parken, da Morten Nordstrand scorede. Derfra ødelagde Shakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano kampen med en trist, unfair scoring stik imod alle uskrevne regler. Det kunne FCN ikke slippe helt, og på trods af et nyt hurtigt føringsmål, så faldt FCN helt sammen efter pausen.

Én ting var Adrianos slyngel-kasse, noget andet var kollapset i slutfasen. Det var ikke mesterligt.

6. Chelsea - FC Nordsjælland 6-1

I en kamp hvor Chelsea var pisket til at vinde for at bevare håbet om avancement fra gruppen, var FCN selvsagt på en vanskelig mission på Stamford Bridge. FCN fik chancen for at komme foran på straffespark, men missede, og så faldt de danske mestre igen sammen og begik en lang række fejl.

Der var ingen, der på forhånd havde forventet point til FCN, men en regulær afklapsning er og bliver lige til glemmebogen.