Her bliver Bendtner franarret sin stjernestund

Nicklas Bendtner får ikke chancen for at udnytte sin status som målhelt. Ankelskaden kan sende manager Arsène Wenger på indkøb i januar.

Det skulle have været forløsningen, der kunne åbne en stime fra Nicklas Bendtner. En stime af kampe, der kunne lukke munden på kritikerne og gennemføre det nærmest umulige comeback som førstevalg hos Arsenals førerhold i Premier League.

Men i samme sekund, som den danske landsholdsangriber skabte forløsningen med sit vigtige 1-0-mål to minutter før tid i onsdagens kamp mod Cardiff, vred han om på anklen, da Cardiff-målmand David Marshall landede med sin vægt ned over den fod, som Nicklas Bendtner balancerede på.

Manager Arsène Wenger er helt sikker på, at skaden vil holde danskeren ude i uger, og det vil sandsynligvis koste Nicklas Bendtner deltagelse i lørdagens FA Cup-møde med Christian Eriksen og lokalrivalerne fra Tottenham. Også udekampen mod Aston Villa den 13. januar bliver formentlig en svær milepæl at nå for den hårdt prøvede Nicklas Bendtner.

Timingen kunne ikke være meget værre for Nicklas Bendtner og Arsenal. For netop som Arsène Wenger fik håb om en ny opblomstring fra sin danske urostifter, er holdets eneste regulære førsteangriber Olivier Giroud også ude med en ankelskade.

Det kunne dermed have været en gylden chance for Nicklas Bendtner til at spille sig ind på et hold, hvor tilbagevendte Lukas Podolski og Theo Walcott nu er bedste alternativer som spidsangriber, selvom de fungerer bedst i en udgangsposition på hver sin offensive kant.

Det får også Arsène Wenger til at varsle angriber-indkøb i januar, så topholdet ikke smider mesterskabet på pointtab, der skyldes skader.

- Vi har Podolski og Walcott, der også kan spille angriber. Men over en længere periode, skal vi have flere specialister, der kan spille den midterste position i angrebet, siger Arsenals manager og betoner, at det er svært med to skadede spidsangribere i den nuværende trup.

Arsène Wenger sagde efter Nicklas Bendtners mål, at han nu gerne vil beholde den 25-årige dansker, der tidligere har forsøgt at finde fast spilletid andre steder.  

Læs også: